PowerCoaching

trainingsprogramma voor jongeren met ADHD

Prijs € 38,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

A. Maras, S. Kapiteijn, L.J. Vreeke, W.E.N. Geilleit

Paperback | Augustus 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

PowerCoaching is een innovatief, motiverend en praktijkgericht coachingsprogramma voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar met ADHD. Het programma richt zich op een brede range aan ADHD gerelateerde problematiek in de thuis- en schoolsituatie en in de vrije tijd. PowerCoaching helpt jongeren inzichtelijk te maken op welke gebieden zij vastlopen of problemen ervaren. In individuele behandelsessies krijgen de jongeren psycho-educatie en leren ze nieuwe gedragsstrategieën aan om met deze problemen om te gaan. De training richt zich ook op het voorkomen van toekomstige problemen, middels een stapsgewijs opgebouwd programma.Dit boek bevat de uitwerking van alle PowerCoaching-oefeningen met daarbij aandachtspunten en tips voor de coach. Daarnaast wordt ingegaan op de achtergrond en de doelstelling van PowerCoaching. Bij deze handleiding is een digitaal werkboek met praktische oefeningen en aanvullend materiaal voor de jongeren ontwikkeld en beschikbaar via www.yuliusacademie.nl/powercoaching.De inhoud en vorm van PowerCoaching is ontwikkeld in samenspraak met een team van onder meer psychiaters, (gz-)psychologen, sociaal pedagogisch hulpverleners, verpleegkundig specialisten ggz, wetenschappelijk onderzoekers en cliënten. Door deze samenwerking is praktijkervaring en wetenschappelijke kennis gecombineerd bij de ontwikkeling van het coachingsprogramma. PowerCoaching is een behandeling die door verschillende professionals in de hulpverlening gegeven kan worden. Hiermee heeft de coach een innovatief coachingsprogramma in handen, ter bevordering van het zelfmanagement van jongeren met ADHD.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A. Maras, S. Kapiteijn, L.J. Vreeke, W.E.N. Geilleit
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023252696
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
168

Beschrijving

PowerCoaching is een innovatief, motiverend en praktijkgericht coachingsprogramma voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar met ADHD. Het programma richt zich op een brede range aan ADHD gerelateerde problematiek in de thuis- en schoolsituatie en in de vrije tijd. PowerCoaching helpt jongeren inzichtelijk te maken op welke gebieden zij vastlopen of problemen ervaren. In individuele behandelsessies krijgen de jongeren psycho-educatie en leren ze nieuwe gedragsstrategieën aan om met deze problemen om te gaan. De training richt zich ook op het voorkomen van toekomstige problemen, middels een stapsgewijs opgebouwd programma.

Dit boek bevat de uitwerking van alle PowerCoaching-oefeningen met daarbij aandachtspunten en tips voor de coach. Daarnaast wordt ingegaan op de achtergrond en de doelstelling van PowerCoaching. Bij deze handleiding is een digitaal werkboek met praktische oefeningen en aanvullend materiaal voor de jongeren ontwikkeld en beschikbaar via www.yuliusacademie.nl/powercoaching.

De inhoud en vorm van PowerCoaching is ontwikkeld in samenspraak met een team van onder meer psychiaters, (gz-)psychologen, sociaal pedagogisch hulpverleners, verpleegkundig specialisten ggz, wetenschappelijk onderzoekers en cliënten. Door deze samenwerking is praktijkervaring en wetenschappelijke kennis gecombineerd bij de ontwikkeling van het coachingsprogramma. PowerCoaching is een behandeling die door verschillende professionals in de hulpverlening gegeven kan worden. Hiermee heeft de coach een innovatief coachingsprogramma in handen, ter bevordering van het zelfmanagement van jongeren met ADHD.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A. Maras, S. Kapiteijn, L.J. Vreeke, W.E.N. Geilleit
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023252696
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
168

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99