Posttraumatisch succes

optimaal functioneren met positieve psychologie en oplossingsgerichte therapie

Prijs € 45,95

Uitverkocht

Frederike Bannink

Paperback | Oktober 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Posttraumatisch succes is geschreven om cliënten te helpen hun traumatische ervaringen te transformeren in iets wat hen beter in plaats van bitter maakt. In Posttraumatisch succes worden de theorie en praktijk van de positieve psychologie en oplossingsgerichte therapie gecombineerd met de traditionele aanpak van trauma. De focus op pathologie - wat is er mis met cliënten en hoe kan het ergste hersteld worden - verandert in de focus op wat er goed gaat in hun leven en hoe het beste gecreëerd kan worden: van posttraumatische stress naar posttraumatisch succes. De drie V's van posttraumatisch succes zijn: Verbetering (herstel), Veerkracht en Verrijking (posttraumatische groei). Dit boek is geschreven voor alle professionals die een positievere aanpak en een groter arsenaal aan vaardigheden wensen in hun werk met cliënten met traumatische ervaringen (zowel volwassenen als kinderen, hun familie en vrienden). Meer dan 100 oefeningen, 33 casus en 40 verhalen laten zien hoe deze nieuwe aanpak in de praktijk te brengen is. Het model van posttraumatisch succes kan behandeling van trauma korter, meer kosteneffectief en lichter maken, niet alleen voor cliënten maar ook voor professionals zelf. Het is hoog tijd de focus in de behandeling van trauma te verleggen van het reduceren van distress en alleen maar surviving, naar het bouwen aan succes en optimaal functioneren: thriving.Fredrike Bannink is klinisch psycholoog, kinder- en jeugdpsycholoog specialist en Master of Dispute Resolution. Ze is supervisor VGCt en medeoprichter/voorzitter van de Sectie Oplossingsgerichte Cognitieve Gedragstherapie. Ze is tevens Mental Health Trainer van Artsen zonder Grenzen. Ze is een internationale spreker, trainer en auteur van meer dan 25 boeken op het gebied van positieve psychologie en oplossingsgerichte gespreksvoering.'The practical approaches in this volume promise to bring the best of positive psychology to those who need it most.'Barbara L. Fredrickson, PhD, University of North Carolina, USA'This wise, generous, highly useful book belongs on the shelf of everyone who works with traumatized people. Yvonne Dolan, Director Institute for Solution-Focused Therapy, USA'A practical guide I highly recommend.'Prof. dr. Ernst Bohlmeijer, Universiteit Twente'The most important book on treating trauma and posttraumatic stress dis-order in the last 20 years.'Terry Trepper, PhD, Purdue University Calumet, USA

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Frederike Bannink
Uitgever
Pearson Benelux B.V.
ISBN
9789026522772
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
360

Beschrijving

Posttraumatisch succes is geschreven om cliënten te helpen hun traumatische ervaringen te transformeren in iets wat hen beter in plaats van bitter maakt.
In Posttraumatisch succes worden de theorie en praktijk van de positieve psychologie en oplossingsgerichte therapie gecombineerd met de traditionele aanpak van trauma. De focus op pathologie - wat is er mis met cliënten en hoe kan het ergste hersteld worden - verandert in de focus op wat er goed gaat in hun leven en hoe het beste gecreëerd kan worden: van posttraumatische stress naar posttraumatisch succes. De drie V's van posttraumatisch succes zijn: Verbetering (herstel), Veerkracht en Verrijking (posttraumatische groei).
Dit boek is geschreven voor alle professionals die een positievere aanpak en een groter arsenaal aan vaardigheden wensen in hun werk met cliënten met traumatische ervaringen (zowel volwassenen als kinderen, hun familie en vrienden). Meer dan 100 oefeningen, 33 casus en 40 verhalen laten zien hoe deze nieuwe aanpak in de praktijk te brengen is. Het model van posttraumatisch succes kan behandeling van trauma korter, meer kosteneffectief en lichter maken, niet alleen voor cliënten maar ook voor professionals zelf. Het is hoog tijd de focus in de behandeling van trauma te verleggen van het reduceren van distress en alleen maar surviving, naar het bouwen aan succes en optimaal functioneren: thriving.

Fredrike Bannink is klinisch psycholoog, kinder- en jeugdpsycholoog specialist en Master of Dispute Resolution. Ze is supervisor VGCt en medeoprichter/voorzitter van de Sectie Oplossingsgerichte Cognitieve Gedragstherapie. Ze is tevens Mental Health Trainer van Artsen zonder Grenzen. Ze is een internationale spreker, trainer en auteur van meer dan 25 boeken op het gebied van positieve psychologie en oplossingsgerichte gespreksvoering.

'The practical approaches in this volume promise to bring the best of positive psychology to those who need it most.'
Barbara L. Fredrickson, PhD, University of North Carolina, USA

'This wise, generous, highly useful book belongs on the shelf of everyone who works with traumatized people.
Yvonne Dolan, Director Institute for Solution-Focused Therapy, USA

'A practical guide I highly recommend.'
Prof. dr. Ernst Bohlmeijer, Universiteit Twente

'The most important book on treating trauma and posttraumatic stress dis-order in the last 20 years.'
Terry Trepper, PhD, Purdue University Calumet, USA

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Frederike Bannink
Uitgever
Pearson Benelux B.V.
ISBN
9789026522772
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
360

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99