Postpartum depressie

depressief na een bevalling: oorzaken, gevolgen en adequate ondersteuning

Prijs € 26,00

Niet beschikbaar

Anne Marleen Meulink

Paperback | April 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Postpartum depressie komt schrikbarend veel voor. Op geen enkel moment in hun leven zijn vrouwen vatbaarder voor psychische aandoeningen dan in de periode rond een bevalling. Jaarlijks ontwikkelen in Nederland twintigduizend pasbevallen vrouwen een depressie of een aanverwante stoornis - vaak totaal onverwacht. Op dat gegeven rust nog steeds een groot taboe. Tijdige en adequate ondersteuning van vrouwen met een postpartum depressie is van cruciaal belang. Veel vrouwen krijgen die ondersteuning op dit moment niet, waardoor de depressie zwaarder wordt en langer duurt dan nodig is. Dat heeft grote gevolgen: voor de vrouw zelf, maar ook voor haar baby. Dit boek maakt, op basis van actuele wetenschappelijke inzichten, helder wat bekend is over de oorzaken en de gevolgen van postpartum depressie. Het geeft handvatten voor effectieve ondersteuning en behandeling en besteedt aandacht aan de impact van postpartum depressie op de betrokken kinderen. Postpartum Depressie is geschreven voor iedereen die steun wil bieden aan vrouwen die in deze bijzondere levensfase psychisch lijden. Het boek is een bron van toegankelijke en bruikbare informatie voor verloskundigen, gynaecologen, huisartsen, psychologen, psychiaters, kraamverzorgenden en medewerkers in de jeugdgezondheidszorg, maar ook voor andere belangstellenden, zoals de partners, familieleden en vrienden van vrouwen met een postpartum depressie. Anne Marleen Meulink is journalist en cultureel antropoloog

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Anne Marleen Meulink
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789088505195
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Postpartum depressie komt schrikbarend veel voor. Op geen enkel moment in hun leven zijn vrouwen vatbaarder voor psychische aandoeningen dan in de periode rond een bevalling. Jaarlijks ontwikkelen in Nederland twintigduizend pasbevallen vrouwen een depressie of een aanverwante stoornis - vaak totaal onverwacht. Op dat gegeven rust nog steeds een groot taboe.

Tijdige en adequate ondersteuning van vrouwen met een postpartum depressie is van cruciaal belang. Veel vrouwen krijgen die ondersteuning op dit moment niet, waardoor de depressie zwaarder wordt en langer duurt dan nodig is. Dat heeft grote gevolgen: voor de vrouw zelf, maar ook voor haar baby.

Dit boek maakt, op basis van actuele wetenschappelijke inzichten, helder wat bekend is over de oorzaken en de gevolgen van postpartum depressie. Het geeft handvatten voor effectieve ondersteuning en behandeling en besteedt aandacht aan de impact van postpartum depressie op de betrokken kinderen.

Postpartum Depressie is geschreven voor iedereen die steun wil bieden aan vrouwen die in deze bijzondere levensfase psychisch lijden. Het boek is een bron van toegankelijke en bruikbare informatie voor verloskundigen, gynaecologen, huisartsen, psychologen, psychiaters, kraamverzorgenden en medewerkers in de jeugdgezondheidszorg, maar ook voor andere belangstellenden, zoals de partners, familieleden en vrienden van vrouwen met een postpartum depressie.

Anne Marleen Meulink is journalist en cultureel antropoloog

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Anne Marleen Meulink
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789088505195
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99