Positieve organisaties

100 onconventionele manieren om een organisatie echt te transformeren

Prijs € 38,50

Niet beschikbaar

Robert E. Quinn

Paperback | November 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Veel mensen zijn overwerkt. Ze balanceren op de rand van de uitputting. Dit is een algemeen aanvaard gegeven en er is een eindeloze discussie gaande over hoe we beter om kunnen gaan met het steeds nijpender tekort aan tijd. Wat echter minder algemeen aanvaard is, is dat veel van deze mensen ook onderbenut worden. Conventionele denkwijzen en organisatieculturen zijn hier volgens Robert Quinn debet aan.In Positieve organisaties laat hij zien dat we door de conventionele organisatiecultuur te trotseren en door traditionele denkwijzen te doorbreken, organisaties kunnen creëren waarin mensen juist tot bloei komen en beter presteren. Quinn beschrijft hoe we een achterhaalde en beperkende manier van denken kunnen vervangen door een positievere 'mental map' die ons in staat stelt om ondanks de aanwezige beperkingen, nieuwe mogelijkheden te ontdekken en benutten.Quinn introduceert de Positieve Organisatie Generator, een uniek instrument waarmee iedere manager een actieplan op maat kan ontwikkelen voor een positievere organisatiecultuur. De lezer kan daarbij putten uit meer dan 100 onconventionele werkwijzen uit de praktijk.Met ruim dertig jaar ervaring is Robert E. Quinn dé autoriteit op het gebied van positieve organisatieculturen. Hij schreef onder meer de bestseller Diepgaande verandering.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Robert E. Quinn
Uitgever
Academic service
ISBN
9789462201699
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Beschrijving

Veel mensen zijn overwerkt. Ze balanceren op de rand van de uitputting. Dit is een algemeen aanvaard gegeven en er is een eindeloze discussie gaande over hoe we beter om kunnen gaan met het steeds nijpender tekort aan tijd. Wat echter minder algemeen aanvaard is, is dat veel van deze mensen ook onderbenut worden. Conventionele denkwijzen en organisatieculturen zijn hier volgens Robert Quinn debet aan.

In Positieve organisaties laat hij zien dat we door de conventionele organisatiecultuur te trotseren en door traditionele denkwijzen te doorbreken, organisaties kunnen creëren waarin mensen juist tot bloei komen en beter presteren. Quinn beschrijft hoe we een achterhaalde en beperkende manier van denken kunnen vervangen door een positievere 'mental map' die ons in staat stelt om ondanks de aanwezige beperkingen, nieuwe mogelijkheden te ontdekken en benutten.

Quinn introduceert de Positieve Organisatie Generator, een uniek instrument waarmee iedere manager een actieplan op maat kan ontwikkelen voor een positievere organisatiecultuur. De lezer kan daarbij putten uit meer dan 100 onconventionele werkwijzen uit de praktijk.

Met ruim dertig jaar ervaring is Robert E. Quinn dé autoriteit op het gebied van positieve organisatieculturen. Hij schreef onder meer de bestseller Diepgaande verandering.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Robert E. Quinn
Uitgever
Academic service
ISBN
9789462201699
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99