Portretten van sociale spiritualiteit

Prijs € 7,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Paperback | Januari 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Herman Westerink, Toine van den Hoogen, Tjeu van Knippenberg (red.)Portretten van sociale spiritualiteitSpiritualiteit is in de christelijke traditie nooit enkel een aanduiding voor een contemplatief leven in afzondering of een private geloofsbeleving. Het is veel meer dan enkel een beweging 'naar binnen', naar het eigen innerlijkin relatie met het goddelijke. Spiritualiteit impliceert ook een beweging 'naar buiten'.In dit boek wordt in een serie exemplarische 'portretten' uit verleden en heden deze sociale dimensie van spiritualiteit gethematiseerd en uitgediept. Van Ignatius tot Berrigan, van Vincent de Paul tot het schuldhulpmaatjesproject, en van Schleiermacher tot de Occupy-beweging: telkens weer gaat het om de vraag hoe spiritualiteit de relatie met medemensen in een nieuw daglicht plaatst. Het boek is het resultaat van een samenwerking tussen het Vincent de Paul Center (Nijmegen) en het Titus Brandsma Instituut (Nijmegen).Naast de redactie (Herman Westerink, Toine van den Hoogen, Inigo Bocken, Tjeu van Knippenberg) werken aan dit boek mee: Marc De Kesel, Gerrit Steunebrink, Dolf Mulder, Joep van Gennip en Eveline van Buijtenen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Abdij Van Berne, Uitgeverij
ISBN
9789089722171
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

Herman Westerink, Toine van den Hoogen, Tjeu van Knippenberg (red.)
Portretten van sociale spiritualiteit
Spiritualiteit is in de christelijke traditie nooit enkel een aanduiding voor een contemplatief leven in afzondering of een private geloofsbeleving. Het is veel meer dan enkel een beweging 'naar binnen', naar het eigen innerlijk
in relatie met het goddelijke. Spiritualiteit impliceert ook een beweging 'naar buiten'.
In dit boek wordt in een serie exemplarische 'portretten' uit verleden en heden deze sociale dimensie van spiritualiteit gethematiseerd en uitgediept. Van Ignatius tot Berrigan, van Vincent de Paul tot het schuldhulpmaatjesproject, en van Schleiermacher tot de Occupy-beweging: telkens weer gaat het om de vraag hoe spiritualiteit de relatie met medemensen in een nieuw daglicht plaatst. Het boek is het resultaat van een samenwerking tussen het Vincent de Paul Center (Nijmegen) en het Titus Brandsma Instituut (Nijmegen).
Naast de redactie (Herman Westerink, Toine van den Hoogen, Inigo Bocken, Tjeu van Knippenberg) werken aan dit boek mee: Marc De Kesel, Gerrit Steunebrink, Dolf Mulder, Joep van Gennip en Eveline van Buijtenen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Abdij Van Berne, Uitgeverij
ISBN
9789089722171
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99