Portret van een vriendschap

Prijs € 17,95

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Ook beschikbaar als:

Rik Mets

Paperback | Juni 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Portret van een vriendschap is het verhaal van twee (voormalige) geschiedenisstudenten in Utrecht, wiens levenslopen toevallig samenkomen. In Café Broers komen ze met elkaar in gesprek en blijven elkaar daarna tegenkomen. Na verloop van tijd groeit hier een relatie uit die vriendschappelijk genoemd zou kunnen worden.Paul, het eerste personage, is een gelovige jongeman die met een ernstige ziekte te kampen heeft. Peter is overtuigd atheïst, ongelukkig in de liefde en een stevige drinker. Hij kan niet begrijpen dat Paul zijn ziekte zo gelaten draagt en zo op God vertrouwt. Het verhaal is gecentreerd rond de botsing tussen deze twee manieren van leven, een botsing die tot uiting komt in de vele gesprekken die de beide hoofdpersonen voeren over verschillende onderwerpen. Peters misfortuin in de liefde komt hierin ook naar voren en vormt een tweede verhaallijn.Pauls ziekte wordt in de loop van het verhaal steeds erger en zal hem uiteindelijk het leven kosten. Het boek eindigt met Peter die een belangrijke keuze maakt, al is dit einde multi-interpretabel.Met dit boek hoopt de auteur Rik Mets te laten zien hoe het is om iemand in je naaste omgeving te zien aftakelen en uiteindelijk sterven en biedt Rik Mets de lezer twee manieren, twee uitersten, om ermee om te gaan, zonder te pretenderen dat één van beide manieren te verkiezen is boven de ander.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rik Mets
Uitgever
Boekenindustrie VOF
ISBN
9789492046147
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
162

Beschrijving

Portret van een vriendschap is het verhaal van twee (voormalige) geschiedenisstudenten in Utrecht, wiens levenslopen toevallig samenkomen. In Café Broers komen ze met elkaar in gesprek en blijven elkaar daarna tegenkomen. Na verloop van tijd groeit hier een relatie uit die vriendschappelijk genoemd zou kunnen worden.
Paul, het eerste personage, is een gelovige jongeman die met een ernstige ziekte te kampen heeft. Peter is overtuigd atheïst, ongelukkig in de liefde en een stevige drinker. Hij kan niet begrijpen dat Paul zijn ziekte zo gelaten draagt en zo op God vertrouwt.
Het verhaal is gecentreerd rond de botsing tussen deze twee manieren van leven, een botsing die tot uiting komt in de vele gesprekken die de beide hoofdpersonen voeren over verschillende onderwerpen. Peters misfortuin in de liefde komt hierin ook naar voren en vormt een tweede verhaallijn.
Pauls ziekte wordt in de loop van het verhaal steeds erger en zal hem uiteindelijk het leven kosten. Het boek eindigt met Peter die een belangrijke keuze maakt, al is dit einde multi-interpretabel.

Met dit boek hoopt de auteur Rik Mets te laten zien hoe het is om iemand in je naaste omgeving te zien aftakelen en uiteindelijk sterven en biedt Rik Mets de lezer twee manieren, twee uitersten, om ermee om te gaan, zonder te pretenderen dat één van beide manieren te verkiezen is boven de ander.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rik Mets
Uitgever
Boekenindustrie VOF
ISBN
9789492046147
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
162

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99