Polaroid

Prijs € 10,00

Levertijd: 2-3 werkdagen

Marek Sindelka

Paperback | April 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Deel 21 in de serie MOLDAVIET, uit het Tsjechisch vertaalde korte verhalen van belangwekkende moderne Tsjechische schrijvers.In POLAROID prikt een jongeman op het station lukraak een bestemming en reist op de bonnefooi naar een provinciestadje. Daar vindt hij in een prullenbak een mislukte polaroidfoto van een meisje. Deze vondst prikkelt zijn verbeelding en hij gaat op zoek naar haar. Hij fantaseert over haar, maar fantaseert tevens zijn eigen leven. Zomerhitte, drank en sigaretten benevelen hem regelmatig en allengs vervagen de grenzen tussen droom en werkelijkheid, tussen waarheid en fantasie.De jonge MAREK SINDELKA [1984] debuteerde in 2006 als dichter met de bundel 'Strychnine', waarvoor hij werd onderscheiden met de Jiri Orten Prijs. Twee jaar later verscheen zijn eerste roman, 'De vergissing', die goed onthaald werd door zowel de critici als de lezers. Deze roman werd in 2011 omgewerkt tot een graphic novel. Marek Sindelka wordt gezien als een van de grootste talenten van de Tsjechische literatuur.POLAROID werd vertaald door EDGAR DE BRUIN, die tevens het boeiende nawoord schreef.Eind april 2012 is MAREK SINDELKA te gast op het Utrechtse Literatuurfestival CITY2CITIES.POLAROID wordt daar in zijn aanwezigheid gepresenteerd, evenals de delen 19 en 20 uit de serie MOLDAVIET.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marek Sindelka
Uitgever
Voetnoot, Uitgeverij
ISBN
9789078068860
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Beschrijving

Deel 21 in de serie MOLDAVIET, uit het Tsjechisch vertaalde korte verhalen van belangwekkende moderne Tsjechische schrijvers.
In POLAROID prikt een jongeman op het station lukraak een bestemming en reist op de bonnefooi naar een provinciestadje. Daar vindt hij in een prullenbak een mislukte polaroidfoto van een meisje. Deze vondst prikkelt zijn verbeelding en hij gaat op zoek naar haar. Hij fantaseert over haar, maar fantaseert tevens zijn eigen leven. Zomerhitte, drank en sigaretten benevelen hem regelmatig en allengs vervagen de grenzen tussen droom en werkelijkheid, tussen waarheid en fantasie.

De jonge MAREK SINDELKA [1984] debuteerde in 2006 als dichter met de bundel 'Strychnine', waarvoor hij werd onderscheiden met de Jiri Orten Prijs. Twee jaar later verscheen zijn eerste roman, 'De vergissing', die goed onthaald werd door zowel de critici als de lezers. Deze roman werd in 2011 omgewerkt tot een graphic novel. Marek Sindelka wordt gezien als een van de grootste talenten van de Tsjechische literatuur.

POLAROID werd vertaald door EDGAR DE BRUIN, die tevens het boeiende nawoord schreef.

Eind april 2012 is MAREK SINDELKA te gast op het Utrechtse Literatuurfestival CITY2CITIES.
POLAROID wordt daar in zijn aanwezigheid gepresenteerd, evenals de delen 19 en 20 uit de serie MOLDAVIET.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marek Sindelka
Uitgever
Voetnoot, Uitgeverij
ISBN
9789078068860
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99