Poëzieanalyses

beelden vangen 104 gedichten & varia

Prijs € 21,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Dr. Bo

Hardback | Juni 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

104 GEDICHTEN, GESCHREVEN TIJDENS DE REVALIDATIE VAN EEN LANGDURIG EN 'COMPLEX' ZIEKBED - REFLECTIES OP EEN BEWOGEN PERIODE IN EEN MENSENLEVEN - BEELDRIJK EN GEVARIEERD Deze bundels, Beelden Vangen en Poëzieanalyses, zijn geschikt voor allen die betrokken zijn bij dichtwerk: praktisch en/of vanuit de praktijktheorie (HBO- en WO-niveau). De Rubrieken Vrije poëzie en Vormvaste poëzie zijn de kern. De Rubriek Prozagedichten 'vrijt' met proza/literatuur. De Rubriek Varia - een kleurig palet aan technieken en figuren - heeft taalkundig een breder toepassingsgebied.Mooi praten en uitdagend spelen met taal staan niet gunstig bekend in ons land. Heb je soms niks beters te doen? En als je zo nodig wat wilt zeggen, doe dat dan rechttoe rechtaan en in ieder geval zonder fratsen. Deze bundel laat zien dat schermutselingen met taal de quasi -zekerheden van alledag even grondig als verrassend ondergraven. Niets staat vast, alles beweegt in taal. Dr. Bo gaat daarbij tot het uiterste- en soms nog verder. En elke bladzijde bewijst dat we slechts bij de gratie van zulke ontregelingen ten volle kunnen bestaan. (Prof. dr. Herman Pleij, em. hoogleraar middeleeuwse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam)

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Dr. Bo
Uitgever
Boekenbent, Uitgeverij
ISBN
9789462038486
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Beschrijving

104 GEDICHTEN, GESCHREVEN TIJDENS DE REVALIDATIE VAN EEN LANGDURIG EN 'COMPLEX' ZIEKBED - REFLECTIES OP EEN BEWOGEN PERIODE IN EEN MENSENLEVEN - BEELDRIJK EN GEVARIEERD

Deze bundels, Beelden Vangen en Poëzieanalyses, zijn geschikt voor allen die betrokken zijn bij dichtwerk: praktisch en/of vanuit de praktijktheorie (HBO- en WO-niveau). De Rubrieken Vrije poëzie en Vormvaste poëzie zijn de kern. De Rubriek Prozagedichten 'vrijt' met proza/literatuur. De Rubriek Varia - een kleurig palet aan technieken en figuren - heeft taalkundig een breder toepassingsgebied.

Mooi praten en uitdagend spelen met taal staan niet gunstig bekend in ons land. Heb je soms niks beters te doen? En als je zo nodig wat wilt zeggen, doe dat dan rechttoe rechtaan en in ieder geval zonder fratsen. Deze bundel laat zien dat schermutselingen met taal de quasi -zekerheden van alledag even grondig als verrassend ondergraven. Niets staat vast, alles beweegt in taal. Dr. Bo gaat daarbij tot het uiterste- en soms nog verder. En elke bladzijde bewijst dat we slechts bij de gratie van zulke ontregelingen ten volle kunnen bestaan. (Prof. dr. Herman Pleij, em. hoogleraar middeleeuwse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam)

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Dr. Bo
Uitgever
Boekenbent, Uitgeverij
ISBN
9789462038486
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99