Poetin (e-Book)

Straatvechter ondermijnt wereldorde

Prijs € 7,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Wierd Duk

EPUB | April 2022 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Europa staat in brand. Vladimir Poetin heeft zijn dreigement om Oekraïne binnen te vallen waargemaakt. Het Westen weet zich geen raad met de agressieve Russische president, die al eerder, met de annexatie van de Krim, het volkerenrecht schond. Zal Poetin het houden bij zijn aanval op Oekraïne? Of richt hij zijn pijlen ook op NAVO-landen, wat kan leiden tot een Derde Wereldoorlog? Of overspeelt hij zijn hand en is de oorlog om Oekraïne het begin van zijn einde? Vladimir Poetin beschouwt de ineenstorting van de Sovjet-Unie als de 'grootste geopolitieke catastrofe van de twintigste eeuw'. Al meer dan twintig jaar werkt hij aan het herstel van Ruslands invloed binnen de grenzen van het voormalige Sovjetrijk. Bovendien werpt de voormalige KGB-officier zich op als ideoloog van een conservatief beschavingsoffensief: het orthodox-christelijke, autocratische Rusland moet een alternatief vormen voor het liberale Westen, dat in Poetins retoriek ten onder gaat aan decadentie en materialisme. Oekraïne, de historische buffer tussen Oost en West, speelt in deze plannen een vitale rol. Historicus en voormalig Ruslandcorrespondent Wierd Duk (1959) beschrijft de opkomst - en ondergang? - van de straatvechter uit Leningrad, die met zijn mars op Kiev de wereldorde definitief op zijn kop zet.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Wierd Duk
Uitgever
Prometheus
ISBN
9789044651836
Formaat
EPUB
Publicatiedatum
April 2022
Bestandsgrootte
645030 bytes
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Europa staat in brand. Vladimir Poetin heeft zijn dreigement om Oekraïne binnen te vallen waargemaakt. Het Westen weet zich geen raad met de agressieve Russische president, die al eerder, met de annexatie van de Krim, het volkerenrecht schond. Zal Poetin het houden bij zijn aanval op Oekraïne? Of richt hij zijn pijlen ook op NAVO-landen, wat kan leiden tot een Derde Wereldoorlog? Of overspeelt hij zijn hand en is de oorlog om Oekraïne het begin van zijn einde?
Vladimir Poetin beschouwt de ineenstorting van de Sovjet-Unie als de 'grootste geopolitieke catastrofe van de twintigste eeuw'. Al meer dan twintig jaar werkt hij aan het herstel van Ruslands invloed binnen de grenzen van het voormalige Sovjetrijk. Bovendien werpt de voormalige KGB-officier zich op als ideoloog van een conservatief beschavingsoffensief: het orthodox-christelijke, autocratische Rusland moet een alternatief vormen voor het liberale Westen, dat in Poetins retoriek ten onder gaat aan decadentie en materialisme. Oekraïne, de historische buffer tussen Oost en West, speelt in deze plannen een vitale rol.
Historicus en voormalig Ruslandcorrespondent Wierd Duk (1959) beschrijft de opkomst - en ondergang? - van de straatvechter uit Leningrad, die met zijn mars op Kiev de wereldorde definitief op zijn kop zet.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Wierd Duk
Uitgever
Prometheus
ISBN
9789044651836
Formaat
EPUB
Publicatiedatum
April 2022
Bestandsgrootte
645030 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99