Plezier beleven aan taaie vraagstukken

werkingsmechanismen van vernieuwing en weerbastigheid

Prijs € 69,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Hans Vermaak

Hardback | Augustus 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In deze nieuwe tweede druk zijn een aantal aanpassingen gedaan om de bruikbaarheid van het boek te vergroten. Zo is het praktische overzicht van de werkingsmechanismen als overzichtsplaat voorin het boek geplaatst. Verder is het starthoofdstuk ingrijpend herschreven, de praktijk vroeg erom. Meer lessen en adviezen, en meer leeswijzers Ook is deze editie voorzien van een flink aantal QR-codes voor actuele verdieping of aanvulling in de vorm van websites en video's. Bijvoorbeeld over onderzoekend veranderen, kwaliteit, kleurencombinaties bij grote transities, leren en eigen kracht. In het boek Plezier beleven aan taaie vraagstukken zul je tevergeefs zoeken naar een standaardaanpak, want vernieuwing rond taaie vraagstukken werkt het best als het op maat door betrokkenen wordt vormgegeven.De belangrijkste lessen in dit boek krijgen daarom gestalte in werkingsmechanismen die verklaren waardóór een verandering juist wel of juist niet werkt. Die inzichten kan een veranderaar dan zelf op maat vertalen naar een aanpak voor de eigen situatie.Als je taaie vraagstukken oppakt, blijk je op twee fronten te moeten werken. Vernieuwendbezig zijn is niet genoeg; het is tegelijk nodig blokkades te slechten om meerruimte te maken voor vernieuwing. Om die reden vind je in het boek niet alleentwaalf vernieuwende mechanismen die aangeven hoe je kunt interveniëren, je vindtóók twaalf weerbarstige mechanismen waarmee je blokkades kunt blootleggen.Het boek is een spannend boek voor veranderaars die hun tanden in complexe opgaven (willen) zetten. Het maakt niet uit of dat managers, adviseurs, of medewerkers zelf zijn. Het geeft hen inzichten om effectiever aan de slag te gaan en hun omgeving mee te krijgen. Het boek is geïllustreerd met praktijkvoorbeelden en is onderbouwd door onderzoek. Het biedt uitstapjes naar theorieën voor nadere verdieping. Het maakt taaie vraagstukken niet oplosbaar, wél goed hanteerbaar. Zodanig zelfs dat er plezier aan te beleven valt.Het boek is bekroond als beste boek van het jaar door zowel de Orde van organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa) als door het Nederlands Netwerk voor Kwaliteitsmanagement (NNK). Het onderzoek is cum laude bekroond door de Universiteit van Amsterdam en daarop gebaseerde papers door de Academy of Management meermaals erkend als beste actie- en praktijkonderzoek.Hans Vermaak is zelfstandig gevestigd als adviseur, docent en onderzoeker.Hij is tevens associate partner bij Sioo en bij Twynstra Gudde. Hijorganiseert verandering in allerlei organisaties, veelal in coproductiemet betrokkenen. Hij is bekend als coauteur van Leren in organisatiesen het populaire handboek Leren Veranderen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hans Vermaak
Uitgever
Vakmedianet
ISBN
9789462760769
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
628

Beschrijving

In deze nieuwe tweede druk zijn een aantal aanpassingen gedaan om de bruikbaarheid van het boek te vergroten. Zo is het praktische overzicht van de werkingsmechanismen als overzichtsplaat voorin het boek geplaatst. Verder is het starthoofdstuk ingrijpend herschreven, de praktijk vroeg erom. Meer lessen en adviezen, en meer leeswijzers Ook is deze editie voorzien van een flink aantal QR-codes voor actuele verdieping of aanvulling in de vorm van websites en video's. Bijvoorbeeld over onderzoekend veranderen, kwaliteit, kleurencombinaties bij grote transities, leren en eigen kracht.


In het boek Plezier beleven aan taaie vraagstukken zul je tevergeefs zoeken naar een standaardaanpak, want vernieuwing rond taaie vraagstukken werkt het best als het op maat door betrokkenen wordt vormgegeven.
De belangrijkste lessen in dit boek krijgen daarom gestalte in werkingsmechanismen die verklaren waardóór een verandering juist wel of juist niet werkt. Die inzichten kan een veranderaar dan zelf op maat vertalen naar een aanpak voor de eigen situatie.
Als je taaie vraagstukken oppakt, blijk je op twee fronten te moeten werken. Vernieuwend
bezig zijn is niet genoeg; het is tegelijk nodig blokkades te slechten om meer
ruimte te maken voor vernieuwing. Om die reden vind je in het boek niet alleen
twaalf vernieuwende mechanismen die aangeven hoe je kunt interveniëren, je vindt
óók twaalf weerbarstige mechanismen waarmee je blokkades kunt blootleggen.
Het boek is een spannend boek voor veranderaars die hun tanden in complexe opgaven (willen) zetten. Het maakt niet uit of dat managers, adviseurs, of medewerkers zelf zijn. Het geeft hen inzichten om effectiever aan de slag te gaan en hun omgeving mee te krijgen. Het boek is geïllustreerd met praktijkvoorbeelden en is onderbouwd door onderzoek. Het biedt uitstapjes naar theorieën voor nadere verdieping. Het maakt taaie vraagstukken niet oplosbaar, wél goed hanteerbaar. Zodanig zelfs dat er plezier aan te beleven valt.

Het boek is bekroond als beste boek van het jaar door zowel de Orde van organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa) als door het Nederlands Netwerk voor Kwaliteitsmanagement (NNK). Het onderzoek is cum laude bekroond door de Universiteit van Amsterdam en daarop gebaseerde papers door de Academy of Management meermaals erkend als beste actie- en praktijkonderzoek.

Hans Vermaak is zelfstandig gevestigd als adviseur, docent en onderzoeker.
Hij is tevens associate partner bij Sioo en bij Twynstra Gudde. Hij
organiseert verandering in allerlei organisaties, veelal in coproductie
met betrokkenen. Hij is bekend als coauteur van Leren in organisaties
en het populaire handboek Leren Veranderen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hans Vermaak
Uitgever
Vakmedianet
ISBN
9789462760769
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
628

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99