Pleitwijzer

succesvol pleiten in de praktijk

Prijs € 29,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Paperback | Augustus 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Pleiten is een kunst. Maar die kunst kan geleerd worden! Met dit boek als praktische handleiding kan iedereen een meester worden in het pleiten.Uitgaande van de klassieke retorica wordt de praktijk van het moderne pleiten uiteengezet. Vervolgens worden stapsgewijze instructies gegeven voor het op schrift stellen van een pleidooi en voor de mondelinge presentatie ervan.Aan de hand van voorbeelden wordt duidelijk gemaakt hoe een boeiend en overtuigend pleidooi of betoog kan worden opgesteld _ en vooral ook hoe het níet moet. Zo geeft Pleitwijzer antwoorden op vragen als: welke methoden en technieken _ vergelijkingen, herhalingen, overdrijvingen _ zijn het effectiefst op welk moment? Hoe beheers ik mijn zenuwen? Wat is de rol van gebaren en gezichtsuitdrukkingen? Hoe onderbouw ik mijn standpunt en ondergraaf ik dat van een ander? Hoe reageer ik op vragen?Deze geheel herziene druk van Pleitwijzer is uitgebreid met informatie over het civiele procesrecht en met extra voorbeelden.Pleitwijzer maakt u tot een meesterlijk spreker!Ankie Broekers-Knol is directeur van de afdeling Moot Court van de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden en lid van de Eerste Kamer. Bart van Klink is als universitair hoofddocent werkzaam aan de rechtenfaculteit van de Universiteit van Tilburg.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Bert Bakker
ISBN
9789035128705
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
270

Beschrijving

Pleiten is een kunst. Maar die kunst kan geleerd worden! Met dit boek als praktische handleiding kan iedereen een meester worden in het pleiten.
Uitgaande van de klassieke retorica wordt de praktijk van het moderne pleiten uiteengezet. Vervolgens worden stapsgewijze instructies gegeven voor het op schrift stellen van een pleidooi en voor de mondelinge presentatie ervan.
Aan de hand van voorbeelden wordt duidelijk gemaakt hoe een boeiend en overtuigend pleidooi of betoog kan worden opgesteld _ en vooral ook hoe het níet moet. Zo geeft Pleitwijzer antwoorden op vragen als: welke methoden en technieken _ vergelijkingen, herhalingen, overdrijvingen _ zijn het effectiefst op welk moment? Hoe beheers ik mijn zenuwen? Wat is de rol van gebaren en gezichtsuitdrukkingen? Hoe onderbouw ik mijn standpunt en ondergraaf ik dat van een ander? Hoe reageer ik op vragen?

Deze geheel herziene druk van Pleitwijzer is uitgebreid met informatie over het civiele procesrecht en met extra voorbeelden.
Pleitwijzer maakt u tot een meesterlijk spreker!

Ankie Broekers-Knol is directeur van de afdeling Moot Court van de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden en lid van de Eerste Kamer. Bart van Klink is als universitair hoofddocent werkzaam aan de rechtenfaculteit van de Universiteit van Tilburg.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Bert Bakker
ISBN
9789035128705
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
270

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99