PK 90 Tussen onder en boven

Productie en distributie van softdrugs in Noord-Nederland

Prijs € 40,49

Uitverkocht

J. Snippe, R. Mennes, M. Sijtstra, B. Bieleman

Paperback | Februari 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Nederland is in Europa de grootste producent van hennep. Jaarlijks wordenin Nederland duizenden hennepkwekerijen ontmanteld, waarvan ongeveertien procent in Noord-Nederland. Bij de distributie van hennep werken criminele netwerken samen. Om de illegaal geteelde wiet bij de consument te krijgen, moet de hennep worden vervoerd. Voor het transport en voor het witwassen van het verdiende geld maken criminele groeperingen gebruik vande economische en juridische infrastructuur van de legale economie. In eendergelijke verwevenheid tussen de onder- en bovenwereld schuilen ondermijnende effecten.Onderzoeks- en adviesbureau INTRAVAL heeft een onderzoek uitgevoerd in depolitie-eenheid Noord-Nederland met als doel inzicht te verkrijgen in de productie en distributie van softdrugs en de samenhang daartussen. Aan de hand van literatuur en interviews met relevante ketenpartners wordt ingegaan op de Europese, landelijke en Noord-Nederlandse ontwikkelingen in de kweekvan hennep en mogelijke betrokkenheid van georganiseerde criminaliteit.Verder zijn interviews gehouden met kwekers, handelaren, coffeeshophoudersen distributeurs en zijn bij de politie bekende hennepzaken in Noord-Nederland geanalyseerd. Er is een stappenplan ontwikkeld voor sociale netwerkanalyse die gebruikt kan worden in de opsporingspraktijk.Met het onderzoek geven de auteurs een boeiende inkijk in de - per definitie - schimmige wereld van de productie en distributie van softdrugs. Het rapport sluit af met heldere conclusies, aangevuld met adviezen over het verbeteren van de informatiepositie van de politie.De reeks Politiekunde is een uitgave van het OnderzoeksprogrammaPolitie & Wetenschap. Publicaties in de reeks Politiekunde betreffen in hetalgemeen concrete handleidingen, modellen, instrumenten of werkwijzendie direct bruikbaar zijn voor de politiepraktijk.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. Snippe, R. Mennes, M. Sijtstra, B. Bieleman
Uitgever
Intraval
ISBN
9789463500418
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
168

Beschrijving

Nederland is in Europa de grootste producent van hennep. Jaarlijks worden
in Nederland duizenden hennepkwekerijen ontmanteld, waarvan ongeveer
tien procent in Noord-Nederland. Bij de distributie van hennep werken criminele netwerken samen. Om de illegaal geteelde wiet bij de consument te krijgen, moet de hennep worden vervoerd. Voor het transport en voor het witwassen van het verdiende geld maken criminele groeperingen gebruik van
de economische en juridische infrastructuur van de legale economie. In een
dergelijke verwevenheid tussen de onder- en bovenwereld schuilen ondermijnende effecten.

Onderzoeks- en adviesbureau INTRAVAL heeft een onderzoek uitgevoerd in de
politie-eenheid Noord-Nederland met als doel inzicht te verkrijgen in de productie en distributie van softdrugs en de samenhang daartussen. Aan de hand van literatuur en interviews met relevante ketenpartners wordt ingegaan op de Europese, landelijke en Noord-Nederlandse ontwikkelingen in de kweek
van hennep en mogelijke betrokkenheid van georganiseerde criminaliteit.
Verder zijn interviews gehouden met kwekers, handelaren, coffeeshophouders
en distributeurs en zijn bij de politie bekende hennepzaken in Noord-Nederland geanalyseerd. Er is een stappenplan ontwikkeld voor sociale netwerkanalyse die gebruikt kan worden in de opsporingspraktijk.
Met het onderzoek geven de auteurs een boeiende inkijk in de - per definitie - schimmige wereld van de productie en distributie van softdrugs. Het rapport sluit af met heldere conclusies, aangevuld met adviezen over het verbeteren van de informatiepositie van de politie.
De reeks Politiekunde is een uitgave van het Onderzoeksprogramma
Politie & Wetenschap. Publicaties in de reeks Politiekunde betreffen in het
algemeen concrete handleidingen, modellen, instrumenten of werkwijzen
die direct bruikbaar zijn voor de politiepraktijk.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. Snippe, R. Mennes, M. Sijtstra, B. Bieleman
Uitgever
Intraval
ISBN
9789463500418
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
168

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99