Pioniers van de Gouden Eeuw

Prijs € 19,95

Uitverkocht

G.G. Hellinga, Gerben Graddesz Hellinga

Hardback | November 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wie 'Gouden Eeuw' zegt, denkt aan de VOC, de welvaart door handel en nijverheid, de ontdekkingsreizen, de koloniale expansie en de ongekende bloei van kunst en wetenschappen. Er is geen ander tijdperk in de Nederlandse geschiedenis waarin tegelijkertijd zo veel uitzonderlijk begaafde personen op een zo klein oppervlak bij elkaar leefden. Barents en Coen, De Ruyter en Tasman, Huygens en Sweelinck, Vondel en Bredero, Rembrandt en Vermeer, Spinoza en Van Leeuwenhoek; een kleine greep uit de vele kopstukken van de Gouden Eeuw. In deze zeer rijk in kleur geïllustreerde uitgave komen vierentwintig spraakmakende personen aan bod, die ieder op hun eigen wijze hebben bijgedragen aan de expansie van ons land tot wereldmacht. Van kaartenmaker tot handelaar, van ontdekkingsreiziger of avonturier tot gouverneur of ambtenaar. Aan de hand van de levens en daden van deze pioniers behandelt Gerben Graddesz Hellinga alle facetten van de koloniale expansie van ons land tijdens de meest tot de verbeelding sprekende eeuw uit onze geschiedenis. Lees alles over cartografie, poolvaart, Indië, bouwkunst, handel en kaapvaart. Over factorijen en kolonies, van Amerika, Taiwan, Ceylon, Zuid-Afrika en Brazilië tot de nu nog steeds bekende voorbeelden van de expansiedrang van onze voorouders: Suriname en de Antillen. Grootse daden en historische gebeurtenissen ten tijde van het Nederlandse imperium, onze Gouden Eeuw. Dr. Gerben Graddesz Hellinga (1938), van oorsprong psychiater, schrijft naast historische boeken (Zeehelden uit de Gouden Eeuw, Geschiedenis van Nederland) ook o.a. kinderboeken en science fiction.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
G.G. Hellinga, Gerben Graddesz Hellinga
Uitgever
Walburg Pers
ISBN
9789057304804
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
175

Beschrijving

Wie 'Gouden Eeuw' zegt, denkt aan de VOC, de welvaart door handel en nijverheid, de ontdekkingsreizen, de koloniale expansie en de ongekende bloei van kunst en wetenschappen. Er is geen ander tijdperk in de Nederlandse geschiedenis waarin tegelijkertijd zo veel uitzonderlijk begaafde personen op een zo klein oppervlak bij elkaar leefden. Barents en Coen, De Ruyter en Tasman, Huygens en Sweelinck, Vondel en Bredero, Rembrandt en Vermeer, Spinoza en Van Leeuwenhoek; een kleine greep uit de vele kopstukken van de Gouden Eeuw.

In deze zeer rijk in kleur geïllustreerde uitgave komen vierentwintig spraakmakende personen aan bod, die ieder op hun eigen wijze hebben bijgedragen aan de expansie van ons land tot wereldmacht. Van kaartenmaker tot handelaar, van ontdekkingsreiziger of avonturier tot gouverneur of ambtenaar. Aan de hand van de levens en daden van deze pioniers behandelt Gerben Graddesz Hellinga alle facetten van de koloniale expansie van ons land tijdens de meest tot de verbeelding sprekende eeuw uit onze geschiedenis.

Lees alles over cartografie, poolvaart, Indië, bouwkunst, handel en kaapvaart. Over factorijen en kolonies, van Amerika, Taiwan, Ceylon, Zuid-Afrika en Brazilië tot de nu nog steeds bekende voorbeelden van de expansiedrang van onze voorouders: Suriname en de Antillen. Grootse daden en historische gebeurtenissen ten tijde van het Nederlandse imperium, onze Gouden Eeuw.

Dr. Gerben Graddesz Hellinga (1938), van oorsprong psychiater, schrijft naast historische boeken (Zeehelden uit de Gouden Eeuw, Geschiedenis van Nederland) ook o.a. kinderboeken en science fiction.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
G.G. Hellinga, Gerben Graddesz Hellinga
Uitgever
Walburg Pers
ISBN
9789057304804
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
175

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99