Pijnproblemen in de praktijk

een casusboek

Prijs € 33,95

Tijdelijk niet beschikbaar

D. Keizer, C.P. van Wilgen, M. van Wijhe

Paperback | Juli 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Pijnproblemen in de praktijk helpt behandelaars die in hun praktijk patiënten tegenkomen met schijnbaar moeilijk te duiden en te behandelen pijn. Een behandelaar heeft aan het verhaal van de patiënt bijna altijd genoeg om een diagnose, en vervolgens een behandelplan op te stellen. Hierbij is het essentieel om het hele verhaal van de patiënt te horen; niet alleen om de somatische, maar ook de psychologische en sociale factoren in kaart te brengen.De auteurs van dit boekje delen een verzameling cases, gebaseerd op hun praktijk, om te illustreren dat pijnbehandeling niet heel ingewikkeld hoeft te zijn.Hand- en leerboeken beschrijven ziekteprocessen, farmacologie en interventies; dit boek begint bij de patiënt en haar probleem om vervolgens naar het ziekteproces en de behandeling toe te redeneren.Iedere casus beschrijft een specifiek probleem, sommigen simpel, anderen complex. Aan het eind van de casus volgt een meerkeuzevraag. De lezer wordt zo uitgenodigd zijn/haar eigen afwegingen te maken en te vergelijken met die van de auteurs. Het zal soms blijken dat er meerdere antwoorden goed zijn, de een wat meer dan de andere. De keuzemogelijkheden worden toegelicht met toevoeging van praktisch advies, verwijzingen naar literatuur en verdieping. Steeds wordt bij de casus rekening gehouden met de context van de patiënt, onder déze omstandigheden, op dit moment. Pijnproblemen in de praktijk stelt de lezer in staat te oefenen in het omgaan met patiënten met pijn om zodoende meer vertrouwen te verwerven.Het boek Pijnproblemen in de praktijk is bestemd voor alle medici en paramedici die patiënten met pijn behandelen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
D. Keizer, C.P. van Wilgen, M. van Wijhe
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036812542
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
75

Beschrijving

Pijnproblemen in de praktijk helpt behandelaars die in hun praktijk patiënten tegenkomen met schijnbaar moeilijk te duiden en te behandelen pijn. Een behandelaar heeft aan het verhaal van de patiënt bijna altijd genoeg om een diagnose, en vervolgens een behandelplan op te stellen. Hierbij is het essentieel om het hele verhaal van de patiënt te horen; niet alleen om de somatische, maar ook de psychologische en sociale factoren in kaart te brengen.

De auteurs van dit boekje delen een verzameling cases, gebaseerd op hun praktijk, om te illustreren dat pijnbehandeling niet heel ingewikkeld hoeft te zijn.

Hand- en leerboeken beschrijven ziekteprocessen, farmacologie en interventies; dit boek begint bij de patiënt en haar probleem om vervolgens naar het ziekteproces en de behandeling toe te redeneren.

Iedere casus beschrijft een specifiek probleem, sommigen simpel, anderen complex. Aan het eind van de casus volgt een meerkeuzevraag. De lezer wordt zo uitgenodigd zijn/haar eigen afwegingen te maken en te vergelijken met die van de auteurs. Het zal soms blijken dat er meerdere antwoorden goed zijn, de een wat meer dan de andere. De keuzemogelijkheden worden toegelicht met toevoeging van praktisch advies, verwijzingen naar literatuur en verdieping. Steeds wordt bij de casus rekening gehouden met de context van de patiënt, onder déze omstandigheden, op dit moment. Pijnproblemen in de praktijk stelt de lezer in staat te oefenen in het omgaan met patiënten met pijn om zodoende meer vertrouwen te verwerven.

Het boek Pijnproblemen in de praktijk is bestemd voor alle medici en paramedici die patiënten met pijn behandelen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
D. Keizer, C.P. van Wilgen, M. van Wijhe
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036812542
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
75

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99