Pijneducatie - een praktische handleiding voor (para)medici

Een praktische handleiding voor (para)medici

Prijs € 72,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Paperback | Juni 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ongeveer twintig procent van de volwassenen heeft chronische pijn. Dit heeft een negatieve invloed op hun leven. Uit onderzoek blijkt dat patiënten vaker herstellen en minder pijn hebben als ze begrijpen hoe de complexe biologie van pijn werkt.Pijneducatie zorgt ervoor dat barrières voor een effectieve revalidatie verdwijnen. Het geven van goede informatie over pijnfysiologie kan dus erg succesvol zijn. Pijneducatie is een praktische handleiding bij het geven van pijneducatie. Het draagt bij aan een succesvolle behandeling van patiënten met chronische pijn. Het boek bevat informatie over de neurofysiologie van acute en chronische pijn (centrale sensitisatie), het toepassen van pijneducatie, de voorwaarden voor en de effectiviteit van pijneducatie. Door middel van illustraties wordt de informatie ondersteund. Online staan tests om de pijn te meten en instrumenten om de Online staan tests om de pijn te meten en instrumenten om de behandeling te ondersteunen. Ook vindt u hier educatiemateriaal om mee te geven aan de patiënten. Om toegang te krijgen tot het online gedeelte kunt u de toegangscode invullen die voorin het boek staat. Dit boek is bedoeld voor fysiotherapeuten, oefentherapeuten Cesar en Mensendieck, verpleegkundigen, huisartsen en andere hulpverleners die werken met patiënten met chronische pijn.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036820912
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
186

Beschrijving

Ongeveer twintig procent van de volwassenen heeft chronische pijn. Dit heeft een negatieve invloed op hun leven. Uit onderzoek blijkt dat patiënten vaker herstellen en minder pijn hebben als ze begrijpen hoe de complexe biologie van pijn werkt.

Pijneducatie zorgt ervoor dat barrières voor een effectieve revalidatie verdwijnen. Het geven van goede informatie over pijnfysiologie kan dus erg succesvol zijn. Pijneducatie is een praktische handleiding bij het geven van pijneducatie. Het draagt bij aan een succesvolle behandeling van patiënten met chronische pijn.

Het boek bevat informatie over de neurofysiologie van acute en chronische pijn (centrale sensitisatie), het toepassen van pijneducatie, de voorwaarden voor en de effectiviteit van pijneducatie. Door middel van illustraties wordt de informatie ondersteund. Online staan tests om de pijn te meten en instrumenten om de Online staan tests om de pijn te meten en instrumenten om de behandeling te ondersteunen. Ook vindt u hier educatiemateriaal om mee te geven aan de patiënten. Om toegang te krijgen tot het online gedeelte kunt u de toegangscode invullen die voorin het boek staat.

Dit boek is bedoeld voor fysiotherapeuten, oefentherapeuten Cesar en Mensendieck, verpleegkundigen, huisartsen en andere hulpverleners die werken met patiënten met chronische pijn.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036820912
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
186

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99