Peter de Grote

een bevlogen Tsaar

Prijs € 29,95

Tijdelijk niet beschikbaar

Paperback | Maart 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Peter de Grote, een bevlogen tsaar geeft een beeld van Ruslands beroemdste tsaar. Op 17-jarige leeftijd kreeg hij de macht in handen en besloot zijn land te moderniseren. Om te leren reisde hij naar West-Europa, onder meer naar Amsterdam, toen een van de handels- en kenniscentra van de wereld. Geïnspireerd door de grachten en de liberale mentaliteit stichtte hij zijn nieuwe hoofdstad St.-Petersburg, 'venster op het westen'. Zijn aanstekelijke nieuwsgierigheid bracht hem levenslange vriendschappen met prominente Amsterdammers. Als een spons zoog hij hun kennis op over alles wat voorhanden was zoals scheepsbouw, anatomie, geneeskunst en boekdrukkunst. Als geen ander erkende hij het belang van vakmanschap. Uiteindelijk beheerste hij zelf veertien ambachten. Dit boek, dat hoort bij de gelijknamige tentoonstelling in de Hermitage Amsterdam, brengt ons dicht bij een van de intrigerendste figuren uit de wereldgeschiedenis. Historische voorwerpen, schilderijen (waaronder Ruslands eerste Rembrandt, die Peter kocht in Amsterdam voor 80 gulden), archeologische gouden sieraden uit Siberië, schitterende kostuums en wapens schetsen zijn leven, zijn werk en zijn passies.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
De Nieuwe Kerk - Hermitage Amsterdam
ISBN
9789078653363
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2013
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
220

Beschrijving

Peter de Grote, een bevlogen tsaar geeft een beeld van Ruslands beroemdste tsaar. Op 17-jarige leeftijd kreeg hij de macht in handen en besloot zijn land te moderniseren. Om te leren reisde hij naar West-Europa, onder meer naar Amsterdam, toen een van de handels- en kenniscentra van de wereld. Geïnspireerd door de grachten en de liberale mentaliteit stichtte hij zijn nieuwe hoofdstad St.-Petersburg, 'venster op het westen'. Zijn aanstekelijke nieuwsgierigheid bracht hem levenslange vriendschappen met prominente Amsterdammers. Als een spons zoog hij hun kennis op over alles wat voorhanden was zoals scheepsbouw, anatomie, geneeskunst en boekdrukkunst. Als geen ander erkende hij het belang van vakmanschap. Uiteindelijk beheerste hij zelf veertien ambachten.
Dit boek, dat hoort bij de gelijknamige tentoonstelling in de Hermitage Amsterdam, brengt ons dicht bij een van de intrigerendste figuren uit de wereldgeschiedenis. Historische voorwerpen, schilderijen (waaronder Ruslands eerste Rembrandt, die Peter kocht in Amsterdam voor 80 gulden), archeologische gouden sieraden uit Siberië, schitterende kostuums en wapens schetsen zijn leven, zijn werk en zijn passies.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
De Nieuwe Kerk - Hermitage Amsterdam
ISBN
9789078653363
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2013
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
220

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99