Persoonlijke verzorging, wonen en huishuiden voor het MBO, met Datzaljeleren.nl

Prijs € 69,95

Uitverkocht

Rosalie Beekman, Yvette Verhoef

Paperback | Augustus 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Met behulp van dit boek leer je alles wat nodig is om een zorgvrager op een goede manier te ondersteunen en te begeleiden, waarbij zijn zelfredzaamheid voorop blijft staan. Dat wat de zorgvrager nog zelf kan doen, doet hij zelf. Jij ondersteunt hem bij de taken die hij niet meer (alleen) kan doen. Dit boek geeft je daarvoor handige stappenplannen.Met behulp van foto's en illustraties leer je bijvoorbeeld hoe je een zorgvrager wast en scheert, maar ook hoe je een bed moet opmaken of de zorgvrager kunt ondersteunen bij het opstaan. Allereerst behandelt Persoonlijke verzorging, wonen en huishouden de werkomstandigheden: hoe voer je alle handelingen hygiënisch, veilig en ergonomisch verantwoord uit? Daarna gaat het boek in op de handelingen die je moet uitvoeren bij het ondersteunen van de persoonlijke verzorging van de zorgvrager. Vervolgens worden de onderwerpen voeding en vocht besproken en komt ook de uitscheiding aan bod. Het boek gaat verder over de mobiliteit en zelfredzaamheid van de zorgvrager en wat de rol van jou als zorgprofessional daarbij is. Ten slotte wordt besproken hoe je de zorgvrager kunt ondersteunen op het gebied van wonen en huishouden.Dankzij de heldere schrijfstijl, de overzichtelijke opbouw en de vele praktijkvoorbeelden is Persoonlijke verzorging, wonen en huishouden zeer toegankelijk. Het boek wordt geleverd met een toegangscode voor het online leerplatform datzaljeleren.nl. Hier vind je de bijbehorende vraaggestuurde en adaptieve e-learningmodulen van ExpertCollege die je helpen het studiemateriaal nog beter te beheersen. Rosalie Beekman is arts in opleiding en werkt als schrijver, projectcoördinator en docent bij ExpertCollege. Yvette Verhoef is arts en werkt als medisch coördinator, schrijver en docent bij ExpertCollege. Daarnaast is Yvette jarenlang docent geweest bij de opleiding Mens enTechniek aan de Hogeschool Rotterdam.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rosalie Beekman, Yvette Verhoef
Uitgever
Pearson Benelux B.V.
ISBN
9789043036320
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Met behulp van dit boek leer je alles wat nodig is om een zorgvrager op een goede manier te ondersteunen en te begeleiden, waarbij zijn zelfredzaamheid voorop blijft staan. Dat wat de zorgvrager nog zelf kan doen, doet hij zelf. Jij ondersteunt hem bij de taken die hij niet meer (alleen) kan doen. Dit boek geeft je daarvoor handige stappenplannen.

Met behulp van foto's en illustraties leer je bijvoorbeeld hoe je een zorgvrager wast en scheert, maar ook hoe je een bed moet opmaken of de zorgvrager kunt ondersteunen bij het opstaan. Allereerst behandelt Persoonlijke verzorging, wonen en huishouden de werkomstandigheden: hoe voer je alle handelingen hygiënisch, veilig en ergonomisch verantwoord uit? Daarna gaat het boek in op de handelingen die je moet uitvoeren bij het ondersteunen van de persoonlijke verzorging van de zorgvrager. Vervolgens worden de onderwerpen voeding en vocht besproken en komt ook de uitscheiding aan bod. Het boek gaat verder over de mobiliteit en zelfredzaamheid van de zorgvrager en wat de rol van jou als zorgprofessional daarbij is. Ten slotte wordt besproken hoe je de zorgvrager kunt ondersteunen op het gebied van wonen en huishouden.

Dankzij de heldere schrijfstijl, de overzichtelijke opbouw en de vele praktijkvoorbeelden is Persoonlijke verzorging, wonen en huishouden zeer toegankelijk. Het boek wordt geleverd met een toegangscode voor het online leerplatform datzaljeleren.nl. Hier vind je de bijbehorende vraaggestuurde en adaptieve e-learningmodulen van ExpertCollege die je helpen het studiemateriaal nog beter te beheersen.

Rosalie Beekman is arts in opleiding en werkt als schrijver, projectcoördinator en docent bij ExpertCollege. Yvette Verhoef is arts en werkt als medisch coördinator, schrijver en docent bij ExpertCollege. Daarnaast is Yvette jarenlang docent geweest bij de opleiding Mens en
Techniek aan de Hogeschool Rotterdam.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rosalie Beekman, Yvette Verhoef
Uitgever
Pearson Benelux B.V.
ISBN
9789043036320
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99