Pelgrimeren naar de Morendoder

onderweg naar Jacobus van Compostela

Prijs € 7,50

Uitverkocht

Gerrit ten Berge, W. Fritschy

Paperback | November 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Voor veel mensen vandaag de dag begint een pelgrimage naar Santiago de Compostella als een sportieve onderneming: 3000 kilometer lopen voor wie genoeg tijd heeft, of anders fietsen, nieuwe energie opdoen, afstand nemen van het alledaagse. De tocht van de pelgrim in dit boek stond van het begin af aan echter ook in een religieus, bezinnend perspectief. Pelgrimeren naar de Morendoder is een tweeluik. Het neemt de lezer mee op een pelgrimage naar Santiago de Compostella en op een historische speurtocht. Het begon met een sabbatsverlof voor Pax Christi-medewerker Gied ten Berge en diens besluit tot een bedevaart op de fiets naar Sint Jacob. Hij werkt in Utrecht niet ver van de Jacobikerk en zijn werkterrein is al dertig jaar de vredesbeweging. Daarom wilde hij van zijn pelgrimstocht een ‘vredestocht’ maken voor zichzelf en voor anderen. Wantje Fritschy werkt als historica aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na drie weken meefietsen als vrouw van de pelgrim besloot zij tot een kleine speurtocht naar de geschiedenis van de pelgrimstochten naar Santiago. Een ‘vredestocht’? Was ze dan niet mee op weg geweest naar een Morendoder? Uiteindelijk bleken de conclusie van speurtocht en pelgrimstocht gelijk.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Gerrit ten Berge, W. Fritschy
Uitgever
Valkhof Pers
ISBN
9789056252359
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
152

Beschrijving

Voor veel mensen vandaag de dag begint een pelgrimage naar Santiago de Compostella als een sportieve onderneming: 3000 kilometer lopen voor wie genoeg tijd heeft, of anders fietsen, nieuwe energie opdoen, afstand nemen van het alledaagse. De tocht van de pelgrim in dit boek stond van het begin af aan echter ook in een religieus, bezinnend perspectief.
Pelgrimeren naar de Morendoder is een tweeluik. Het neemt de lezer mee op een pelgrimage naar Santiago de Compostella en op een historische speurtocht. Het begon met een sabbatsverlof voor Pax Christi-medewerker Gied ten Berge en diens besluit tot een bedevaart op de fiets naar Sint Jacob. Hij werkt in Utrecht niet ver van de Jacobikerk en zijn werkterrein is al dertig jaar de vredesbeweging. Daarom wilde hij van zijn pelgrimstocht een ‘vredestocht’ maken voor zichzelf en voor anderen.
Wantje Fritschy werkt als historica aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na drie weken meefietsen als vrouw van de pelgrim besloot zij tot een kleine speurtocht naar de geschiedenis van de pelgrimstochten naar Santiago. Een ‘vredestocht’? Was ze dan niet mee op weg geweest naar een Morendoder? Uiteindelijk bleken de conclusie van speurtocht en pelgrimstocht gelijk.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Gerrit ten Berge, W. Fritschy
Uitgever
Valkhof Pers
ISBN
9789056252359
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
152

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99