Pedagogisch vakmanschap in het voortgezet onderwijs

hoe de school jongeren kan ondersteunen bij het opgroeien & ingroeien in de samenleving

Prijs € 24,00

Uitverkocht

Johan Hamstra, Dolf Hautvast, Otto de Loor

Paperback | Januari 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Scholen in het voortgezet onderwijs staan voor de vraag hoe zij hun pedagogische opdracht adequaat kunnen invullen en wat zij de leerlingen in dat kader kunnen aanbieden. Ook de wet vraagt dat aan scholen door nadere invulling te geven aan het burgerschapsonderwijs. (Art 17, wet op het VO) Door in te gaan op de ondersteunende taak van de school bij de ontwikkeling van de persoonlijkheid, talenten en identiteit van de leerling en de leerlingen te helpen zich te ontwikkelen tot een actief participerend lid van de maatschappij biedt dit praktijkboek scholen en leerkrachten een duidelijke handreiking. Wat vraagt dit vakmanschap van docenten in de dagelijkse interactie en omgang met de leerlingen; ook als het in de klas soms lastig of spannend wordt? Wat betekent het voor het inhoudelijk kader om een passend en uitdagend leerstofaanbod voor leerlingen te kiezen? Hoe geef je invulling aan zogenaamde interne stages op school die bijdragen aan actief burgerschap en sociale integratie en hoe organiseer je ze? Ook de verschillende pedagogische competenties die voor het uitvoeren van al deze taken nodig zijn komen uitgebreid aan de orde. De aansprekende casuistiek biedt daarbij herkenning en inspiratie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Johan Hamstra, Dolf Hautvast, Otto de Loor
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789088503757
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Scholen in het voortgezet onderwijs staan voor de vraag hoe zij hun pedagogische opdracht adequaat kunnen invullen en wat zij de leerlingen in dat kader kunnen aanbieden. Ook de wet vraagt dat aan scholen door nadere invulling te geven aan het burgerschapsonderwijs. (Art 17, wet op het VO)

Door in te gaan op de ondersteunende taak van de school bij de ontwikkeling van de persoonlijkheid, talenten en identiteit van de leerling en de leerlingen te helpen zich te ontwikkelen tot een actief participerend lid van de maatschappij biedt dit praktijkboek scholen en leerkrachten een duidelijke handreiking.

Wat vraagt dit vakmanschap van docenten in de dagelijkse interactie en omgang met de leerlingen; ook als het in de klas soms lastig of spannend wordt? Wat betekent het voor het inhoudelijk kader om een passend en uitdagend leerstofaanbod voor leerlingen te kiezen? Hoe geef je invulling aan zogenaamde interne stages op school die bijdragen aan actief burgerschap en sociale integratie en hoe organiseer je ze? Ook de verschillende pedagogische competenties die voor het uitvoeren van al deze taken nodig zijn komen uitgebreid aan de orde. De aansprekende casuistiek biedt daarbij herkenning en inspiratie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Johan Hamstra, Dolf Hautvast, Otto de Loor
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789088503757
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99