Pedagogisch curriculum voor het jonge kind in de kinderopvang

Prijs € 18,95

Niet beschikbaar

Paperback | Juni 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het Pedagogisch curriculum is ingedeeld volgens de vier pedagogische doelen uit de Wet innovatie en kwaliteit kinderopvang en heeft als functie de 'hoe-vraag' te beantwoorden; hoe de pedagogische opdracht in de wet, op basis van wat we weten, op de beste manier in praktijk gebracht kan worden. Per pedagogisch doel zijn de belangrijkste onderwerpen benoemd. Elk onderwerp wordt beschreven door een andere auteur met expertise op dit onderwerp; zij beschrijven de behoeften van het kind op het betreffende gebied, zeggen iets over de verschillende ontwikkelings-/leeftijdsfasen, beschrijven tot welk aanbod dit moet leiden, wat kinderen daarvan merken en tot welke ervaringen dit moet leiden voor nu en later.Internationaal maakt een pedagogisch curriculum onderdeel uit van een landelijk kwaliteitskader voor kinderopvangvoorzieningen. In steeds meer landen ontwikkelen overheden een professioneel kwaliteitskader voor het jonge kind (early childhood education and care). In Nederland ontbrak tot nu toe een dergelijk academisch document dat richtinggevend is voor aanbieders van kinderopvang. Het 'Pedagogisch curriculum voor het jonge kind in de kinderopvang' biedt deze richting. Hoogleraar kinderopvang Ruben Fukkink voerde de eindredactie over dit boek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036818605
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Het Pedagogisch curriculum is ingedeeld volgens de vier pedagogische doelen uit de Wet innovatie en kwaliteit kinderopvang en heeft als functie de 'hoe-vraag' te beantwoorden; hoe de pedagogische opdracht in de wet, op basis van wat we weten, op de beste manier in praktijk gebracht kan worden. Per pedagogisch doel zijn de belangrijkste onderwerpen benoemd. Elk onderwerp wordt beschreven door een andere auteur met expertise op dit onderwerp; zij beschrijven de behoeften van het kind op het betreffende gebied, zeggen iets over de verschillende ontwikkelings-/leeftijdsfasen, beschrijven tot welk aanbod dit moet leiden, wat kinderen daarvan merken en tot welke ervaringen dit moet leiden voor nu en later.

Internationaal maakt een pedagogisch curriculum onderdeel uit van een landelijk kwaliteitskader voor kinderopvangvoorzieningen. In steeds meer landen ontwikkelen overheden een professioneel kwaliteitskader voor het jonge kind (early childhood education and care). In Nederland ontbrak tot nu toe een dergelijk academisch document dat richtinggevend is voor aanbieders van kinderopvang. Het 'Pedagogisch curriculum voor het jonge kind in de kinderopvang' biedt deze richting.

Hoogleraar kinderopvang Ruben Fukkink voerde de eindredactie over dit boek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036818605
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99