Pedagogiek in beeld

een inleiding in de pedagogische studie van opvoeding, onderwijs en hulpverlening

Prijs € 59,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Paperback | Augustus 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De pedagogiek bestudeert hoe de ontwikkeling van kinderen door opvoeding of onderwijs in (goede of slechte) banen wordt geleid. Pedagogiek in beeld biedt een kijkje in de keuken van deze bij uitstek interdisciplinaire wetenschap. Het boek schetst aan de hand van recent onderzoek een actueel beeld van de belangrijkste pedagogische werkvelden: algemene pedagogiek,gezinspedagogiek, orthopedagogiek, leerproblemen en onderwijspedagogiek.De pedagogiek lijkt in de afgelopen tien jaar wel een tussensprint te hebben gemaakt. In deze derde,volledig herziene druk is daarom veel aandacht voor de neurobiologische achtergronden van opvoeding en ontwikkeling (hersenactiviteit, hormoonhuishouding en (epi-)genetica).Daarnaast zijn er nieuwe hoofdstukken over diversiteit in opvoeding en ontwikkeling, zowel in culturele zin alsook in termen van gender. Ten slotte komen nieuwe, digitale media aan bod, die immers een steeds grotere rol spelen in het sociale leven van kinderen en hun opvoeders.Wat hetzelfde is gebleven is de uniforme structuur van de hoofdstukken en de talrijke tekstblokken en illustraties die deze gedegen inleiding in de pedagogiek zo toegankelijk maken voor studenten in het hoger beroepsonderwijs en aan de universiteit.De redactie van Pedagogiek in beeld was in handen van prof. dr. Rien van IJzendoorn en dr. Lenny van Rosmalen, beiden werkzaam bij het instituut Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Leiden. Van IJzendoorn is ook hoogleraar bij Pedagogische Wetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036806152
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
434

Beschrijving

De pedagogiek bestudeert hoe de ontwikkeling van kinderen door opvoeding of onderwijs in (goede of slechte) banen wordt geleid. Pedagogiek in beeld biedt een kijkje in de keuken van deze bij uitstek interdisciplinaire wetenschap.
Het boek schetst aan de hand van recent onderzoek een actueel beeld van de belangrijkste pedagogische werkvelden: algemene pedagogiek,gezinspedagogiek, orthopedagogiek, leerproblemen en onderwijspedagogiek.

De pedagogiek lijkt in de afgelopen tien jaar wel een tussensprint te hebben gemaakt. In deze derde,volledig herziene druk is daarom veel aandacht voor de neurobiologische achtergronden van opvoeding en ontwikkeling (hersenactiviteit, hormoonhuishouding en (epi-)genetica).

Daarnaast zijn er nieuwe hoofdstukken over diversiteit in opvoeding en ontwikkeling, zowel in culturele zin alsook in termen van gender.
Ten slotte komen nieuwe, digitale media aan bod, die immers een steeds grotere rol spelen in het sociale leven van kinderen en hun opvoeders.
Wat hetzelfde is gebleven is de uniforme structuur van de hoofdstukken en de talrijke tekstblokken en illustraties die deze gedegen inleiding in de pedagogiek zo toegankelijk maken voor studenten in het hoger beroepsonderwijs en aan de universiteit.

De redactie van Pedagogiek in beeld was in handen van prof. dr. Rien van IJzendoorn en dr. Lenny van Rosmalen, beiden werkzaam bij het instituut Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Leiden. Van IJzendoorn is ook hoogleraar bij Pedagogische Wetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036806152
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
434

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99