Paulus zelf

de zeven echte brieven; exegese en preken

Prijs € 18,95

Levertijd: 2-3 werkdagen

Henk Janssen, Klaas Touwen

Paperback | Oktober 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In "Paulus zelf" wordt door theologen uit Nederland en Vlaanderen een boekje opengedaan over de zeven brieven die (min of meer) door hemzelf geschreven zijn of waarschijnlijker, gedicteerd. 's Mans tragiek was dat hij zóveel gezag genoot dat velen zich in zijn naam sterk hebben gemaakt voor ... of vooral tegen ... Nu mag hij in "Paulus zelf" ook eens voor zichzelf spreken. Dus los van wat hem is toegeschreven, aangerekend of toegedicht. Paulus zelf is een uitnodiging om fris en onbevooroordeeld te lezen.Paulus-watchers hebben zijn comeback voorspeld en inmiddels is hij in filosofie en jodendom een factor van betekenis. Maar in de kerk komt Paulus vooralsnog slechts mondjesmaat ter sprake. Aan zijn naam kleeft een aantal hardnekkige vooroordelen: Paulus als de leerstellige dogmaticus; de apostel als zwartkijker en doemdenker; de tegenstander van alles wat in het leven, aardig, lief en leuk is; de vervormer van het evangelie.Recent nieuwtestamentisch onderzoek heeft Paulus echter van deze aantijgingen gerehabiliteerd. De werkelijke Paulus was een hellenistische jood, een Romeins staatsburger, een 'christen' (een neologisme dat waarschijnlijk door hemzelf is gesmeed) en een universalistisch denker die de muren tussen joden en heidenen, mannen en vrouwen, slaven en vrijen heeft gesloopt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Henk Janssen, Klaas Touwen
Uitgever
Skandalon Uitgeverij B.V.
ISBN
9789490708979
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
108

Beschrijving

In "Paulus zelf" wordt door theologen uit Nederland en Vlaanderen een boekje opengedaan over de zeven brieven die (min of meer) door hemzelf geschreven zijn of waarschijnlijker, gedicteerd. 's Mans tragiek was dat hij zóveel gezag genoot dat velen zich in zijn naam sterk hebben gemaakt voor ... of vooral tegen ... Nu mag hij in "Paulus zelf" ook eens voor zichzelf spreken. Dus los van wat hem is toegeschreven, aangerekend of toegedicht. Paulus zelf is een uitnodiging om fris en onbevooroordeeld te lezen.

Paulus-watchers hebben zijn comeback voorspeld en inmiddels is hij in filosofie en jodendom een factor van betekenis. Maar in de kerk komt Paulus vooralsnog slechts mondjesmaat ter sprake. Aan zijn naam kleeft een aantal hardnekkige vooroordelen: Paulus als de leerstellige dogmaticus; de apostel als zwartkijker en doemdenker; de tegenstander van alles wat in het leven, aardig, lief en leuk is; de vervormer van het evangelie.
Recent nieuwtestamentisch onderzoek heeft Paulus echter van deze aantijgingen gerehabiliteerd. De werkelijke Paulus was een hellenistische jood, een Romeins staatsburger, een 'christen' (een neologisme dat waarschijnlijk door hemzelf is gesmeed) en een universalistisch denker die de muren tussen joden en heidenen, mannen en vrouwen, slaven en vrijen heeft gesloopt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Henk Janssen, Klaas Touwen
Uitgever
Skandalon Uitgeverij B.V.
ISBN
9789490708979
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
108

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99