Paulus van Tarsus

een kennismaking met zijn theologie

Prijs € 23,00

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Tom Wright

Paperback | Januari 1998 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In de vele Jezus- en Paulusstudies die in de afgelopen jaren zijn verschenen, duikt van tijd tot tijd de gedachte op dat niet Jezus van Nazaret, maar Paulus van Tarsus de stichter was van het christendom. Het is echter de vraag of deze stelling houdbaar is in het licht van het modern bijbels-historisch onderzoek. Is er inderdaad voldoende grond om te stellen dat 'Jezus geen christen was'?In dit boek zet Tom Wright, een autoriteit op het gebied van Paulusstudies, de argumenten nog eens op een rijtje.Hij geeft daarbij niet alleen een helder overzicht van de huidige stand van zaken in het onderzoek van Paulus, maar trekt ook nieuwe lijnen. Zijn conclusie, na een grondige studie van alle gegevens, is dat Paulus niet als de stichter van het christendom gezien kan worden.Hoewel de auteur op een wetenschappelijk niveau theologie bedrijft, heeft hij kans gezien in dit boek het onderwerp voor iedere theologisch geïnteresseerde helder te maken.Tom Wright is deken van Lichfield in de Anglicaanse Kerk. Hij is als hoogleraar Nieuwe Testament verbonden geweest aan Oxford, Cambridge en de McGill universiteit. Van zijn hand verschijnen regelmatig wetenschappelijke publicaties over Paulus en zijn brieven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Tom Wright
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789023918677
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 1998
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
196

Beschrijving

In de vele Jezus- en Paulusstudies die in de afgelopen jaren zijn verschenen, duikt van tijd tot tijd de gedachte op dat niet Jezus van Nazaret, maar Paulus van Tarsus de stichter was van het christendom. Het is echter de vraag of deze stelling houdbaar is in het licht van het modern bijbels-historisch onderzoek. Is er inderdaad voldoende grond om te stellen dat 'Jezus geen christen was'?

In dit boek zet Tom Wright, een autoriteit op het gebied van Paulusstudies, de argumenten nog eens op een rijtje.
Hij geeft daarbij niet alleen een helder overzicht van de huidige stand van zaken in het onderzoek van Paulus, maar trekt ook nieuwe lijnen. Zijn conclusie, na een grondige studie van alle gegevens, is dat Paulus niet als de stichter van het christendom gezien kan worden.
Hoewel de auteur op een wetenschappelijk niveau theologie bedrijft, heeft hij kans gezien in dit boek het onderwerp voor iedere theologisch geïnteresseerde helder te maken.

Tom Wright is deken van Lichfield in de Anglicaanse Kerk. Hij is als hoogleraar Nieuwe Testament verbonden geweest aan Oxford, Cambridge en de McGill universiteit. Van zijn hand verschijnen regelmatig wetenschappelijke publicaties over Paulus en zijn brieven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Tom Wright
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789023918677
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 1998
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
196

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99