Passion for vinyl

a tribute to all who dig the groove

Prijs € 29,90

Uitverkocht

Robert Haagsma

Hardback | Mei 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Passion For VinylBraziliaanse superster Ed Motta bezocht Nederland om er een appartement te kopen, maar gaf in plaats daarvan al zijn geld uit aan vinyl. Toen een jonge Mikael Åkerfeldt van Opeth een kras ontdekte op zijn recent gekochte Bathory LP vernielde hij zijn slaapkamer. Het is de missie van Craig Kallman (CEO bij Atlantic) om van ieder relevant album een exemplaar op vinyl te bezitten. Hij heeft er al 750.000. Dat is wat vinyl doet met muziekliefhebbers.In Passion For Vinyl deelt een gevarieerde groep van DJ's, muzikanten, label eigenaren, ontwerpers, platenwinkel eigenaren, verzamelaars en engineers zoals Henry Rollins, Bernie Grundman, Hans Pokora, Chris Ellis, Steffi, Mala, Vaughan Oliver, Lee Dorrian, Jacco Gardner, John Dyer Baizley en vele anderen hun onvoorwaardelijke liefde voor vinyl. Ze mijmeren over de eerste plaat die hun leven voorgoed veranderde, praten over hun waardevolle schatten en vertellen waarom ze zo vastberaden zijn om vinyl in leven te houden. Passion For Vinyl vertelt ook de geschiedenis van Record Industry, de Nederlandse perserij in Haarlem waar al sinds de jaren vijftig vinyl geperst wordt.Dit boek is een ode aan vinyl, een geluidsdrager die recentelijk een spectaculaire comeback heeft gemaakt, hoewel voor veel muziekliefhebbers eigenlijk nooit verdwenen.Passion For Vinyl is geschreven door muziekjournalist en vinylfanaat Robert Haagsma. Met een introductie van Amerikaanse vinylgoeroe Michael Fremer. 240 pagina's, gebondeninkoopprijs 18,27 ( 31,50 adviesverkoopprijs)Engelstalig, individueel genummerdInclusief gratis 7inch single (2e editie, met TRIGGERFINGER single)

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Robert Haagsma
Uitgever
Record Industry
ISBN
9789462282643
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

Passion For Vinyl

Braziliaanse superster Ed Motta bezocht Nederland om er een appartement te kopen, maar gaf in plaats daarvan al zijn geld uit aan vinyl. Toen een jonge Mikael Åkerfeldt van Opeth een kras ontdekte op zijn recent gekochte Bathory LP vernielde hij zijn slaapkamer. Het is de missie van Craig Kallman (CEO bij Atlantic) om van ieder relevant album een exemplaar op vinyl te bezitten. Hij heeft er al 750.000. Dat is wat vinyl doet met muziekliefhebbers.

In Passion For Vinyl deelt een gevarieerde groep van DJ's, muzikanten, label eigenaren, ontwerpers, platenwinkel eigenaren, verzamelaars en engineers zoals Henry Rollins, Bernie Grundman, Hans Pokora, Chris Ellis, Steffi, Mala, Vaughan Oliver, Lee Dorrian, Jacco Gardner, John Dyer Baizley en vele anderen hun onvoorwaardelijke liefde voor vinyl. Ze mijmeren over de eerste plaat die hun leven voorgoed veranderde, praten over hun waardevolle schatten en vertellen waarom ze zo vastberaden zijn om vinyl in leven te houden. Passion For Vinyl vertelt ook de geschiedenis van Record Industry, de Nederlandse perserij in Haarlem waar al sinds de jaren vijftig vinyl geperst wordt.

Dit boek is een ode aan vinyl, een geluidsdrager die recentelijk een spectaculaire comeback heeft gemaakt, hoewel voor veel muziekliefhebbers eigenlijk nooit verdwenen.

Passion For Vinyl is geschreven door muziekjournalist en vinylfanaat Robert Haagsma. Met een introductie van Amerikaanse vinylgoeroe Michael Fremer.


240 pagina's, gebonden
inkoopprijs 18,27 ( 31,50 adviesverkoopprijs)
Engelstalig, individueel genummerd
Inclusief gratis 7inch single (2e editie, met TRIGGERFINGER single)

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Robert Haagsma
Uitgever
Record Industry
ISBN
9789462282643
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
240

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99