Parkinson DoeBoek

leven vanuit eigen kracht en compassie

Prijs € 23,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Josca Bos

Paperback | November 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"Josca Bos beschrijft op een beeldende en herkenbare manier de fasen in de ziekte van Parkinson. Ze put uit haar eigen ervaringen, die van andere patiënten en wetenschappelijke kennis. Veel klachten en kenmerken van de aandoening en de gevolgen voor het dagelijks leven passeren de revue. Het boek onderstreept hetgeen bij de revalidatie aan de orde komt en biedt diverse bruikbare handvatten."Dr. R. Pol, revalidatiearts "Ik vind het boek bewonderenswaardig! Het behandelt, vanuit een respectvolle houding, heel mooi de niet-motorische gevolgen van Parkinson. Josca is ervaringsdeskundig, dat maakt de inhoud extra krachtig!"M. van Beek-Bakker, ergotherapeut"Wat een goed en behulpzaam boek is het geworden! Zeer bruikbare raadgevingen, levenslessen en tips, mijn complimenten!"Dr. R.B. van Leeuwen, neuroloogBij Josca Bos, waarbij de ziekte in 2010 werd vastgesteld, leidde de ziekte tot een radicale wijziging in haar manier van leven. Ze ontwikkelde een basishouding van mildheid. Geholpen door haar achtergrond als onderwijsdeskundige en coach schreef Josca een methodisch zelfhulpboek voor parkinsonpatiënten en mantelzorgers. Daarbij betrok ze de ervaringen van andere parkinsonpatiënten en van gespecialiseerde zorgverleners. Onderscheidend is de bijzondere aandacht die Josca heeft voor het subjectief welbevinden van de patiënt. Veel ruimte krijgt het behoud van de eigen waardigheid, met behulp van zelfcompassie. Het boek is een 'doeboek': het bevat veel tips, voorbeelden en hulpmiddelen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Josca Bos
Uitgever
Gezonde Pers, De
ISBN
9789082350340
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2016
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
100

Beschrijving

"Josca Bos beschrijft op een beeldende en herkenbare manier de fasen in de ziekte van Parkinson. Ze put uit haar eigen ervaringen, die van andere patiënten en wetenschappelijke kennis. Veel klachten en kenmerken van de aandoening en de gevolgen voor het dagelijks leven passeren de revue. Het boek onderstreept hetgeen bij de revalidatie aan de orde komt en biedt diverse bruikbare handvatten."
Dr. R. Pol, revalidatiearts

"Ik vind het boek bewonderenswaardig! Het behandelt, vanuit een respectvolle houding, heel mooi de niet-motorische gevolgen van Parkinson. Josca is ervaringsdeskundig, dat maakt de inhoud extra krachtig!"
M. van Beek-Bakker, ergotherapeut

"Wat een goed en behulpzaam boek is het geworden! Zeer bruikbare raadgevingen, levenslessen en tips, mijn complimenten!"
Dr. R.B. van Leeuwen, neuroloog

Bij Josca Bos, waarbij de ziekte in 2010 werd vastgesteld, leidde de ziekte tot een radicale wijziging in haar manier van leven. Ze ontwikkelde een basishouding van mildheid.
Geholpen door haar achtergrond als onderwijsdeskundige en coach schreef Josca een methodisch zelfhulpboek voor parkinsonpatiënten en mantelzorgers. Daarbij betrok ze de ervaringen van andere parkinsonpatiënten en van gespecialiseerde zorgverleners.
Onderscheidend is de bijzondere aandacht die Josca heeft voor het subjectief welbevinden van de patiënt. Veel ruimte krijgt het behoud van de eigen waardigheid, met behulp van zelfcompassie. Het boek is een 'doeboek': het bevat veel tips, voorbeelden en hulpmiddelen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Josca Bos
Uitgever
Gezonde Pers, De
ISBN
9789082350340
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2016
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
100

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99