Palliatieve Zorg

medische en verpleegkundige praktijk in Nederland en Belgie

Prijs € 41,95

Uitverkocht

Paperback | September 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

OmschrijvingMeer dan ooit staat de palliatieve zorg (zorg voor patiënten met levensbedreigende aandoeningen en hun naasten) in de belangstelling. Samen met academische en maatschappelijke instellingen heeft de overheid initiatieven ontwikkeld om de palliatieve zorg verder te ontwikkelen. De kennis over palliatieve zorg neemt in hoog tempo toe. Toch blijkt dat er grote groepen patiënten en naasten zijn die niet profiteren van deze nieuwe kennis en inzichten.Dit boek wil bruikbare wetenschappelijke kennis over de palliatieve zorg toegankelijk maken voor zowel professionals als vrijwilligers in de zorg. Vele artikelen gepubliceerd in wetenschappelijke, Engelstalige vakbladen zijn in begrijpelijk Nederlands herschreven en opgenomen in dit boek. Een brede selectie is gemaakt van werk van Nederlandse en Vlaamse auteurs dat bruikbaar, toepasbaar en/of inzichtelijk is voor de praktijk. De artikelen zijn onderverdeeld in zes thema's: Problemen en symptomen in de palliatieve zorg; Behandelingen in de palliatieve zorg; Palliatieve sedatie; Medische beslissingen aan het levenseinde; De rol van verpleegkundigen in de palliatieve zorg; Kenmerken van de zorg.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031364718
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
202

Beschrijving

OmschrijvingMeer dan ooit staat de palliatieve zorg (zorg voor patiënten met levensbedreigende aandoeningen en hun naasten) in de belangstelling. Samen met academische en maatschappelijke instellingen heeft de overheid initiatieven ontwikkeld om de palliatieve zorg verder te ontwikkelen. De kennis over palliatieve zorg neemt in hoog tempo toe. Toch blijkt dat er grote groepen patiënten en naasten zijn die niet profiteren van deze nieuwe kennis en inzichten.

Dit boek wil bruikbare wetenschappelijke kennis over de palliatieve zorg toegankelijk maken voor zowel professionals als vrijwilligers in de zorg. Vele artikelen gepubliceerd in wetenschappelijke, Engelstalige vakbladen zijn in begrijpelijk Nederlands herschreven en opgenomen in dit boek. Een brede selectie is gemaakt van werk van Nederlandse en Vlaamse auteurs dat bruikbaar, toepasbaar en/of inzichtelijk is voor de praktijk. De artikelen zijn onderverdeeld in zes thema's: Problemen en symptomen in de palliatieve zorg; Behandelingen in de palliatieve zorg; Palliatieve sedatie; Medische beslissingen aan het levenseinde; De rol van verpleegkundigen in de palliatieve zorg; Kenmerken van de zorg.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031364718
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
202

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99