Paarden vliegen businessclass

Verhalen over mens en dier in het Midden-Oosten

Prijs € 23,99

Tijdelijk niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Olaf Koens

Paperback | Oktober 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Kan een giraffe zelfmoord plegen? Hoe stop je 69 paarden in een vliegtuig? Hoe evacueer je een dierentuin in een oorlogsgebied? In Paarden vliegen businessclass neemt Olaf Koens de lezer mee op een duizelingwekkende tocht langs de rafelranden van het Midden-Oosten – van de stoffige straten van Gaza tot de blinkende woestijn in Qatar, van het kalme Turkse platteland tot de slagvelden in Syrië en Irak. Ooievaars worden gezien als spionnen, leeuwen als trofeeën, dolfijnen als wapens. Koens onderzoekt hoe dieren partij zijn in oorlogen en soms op wonderbaarlijke wijze weten te ontsnappen, en gaat op zoek naar de waarheid achter legendes. Onverschrokken trekt hij langs frontlinies, wereldsteden, natuurgebieden en dierentuinen en stuit op ontroerende en soms ronduit lachwekkende verhalen waarin hij één ding met zekerheid kan concluderen: het lot van de dieren legt op een pijnlijke manier de ellende, de hoop en de vrees van mensen in het Midden-Oosten bloot. Paarden vliegen businessclass is een tragische en hilarische zoektocht naar een wereld achter de krantenkoppen, in een regio waar complottheorieën de boventoon voeren.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Olaf Koens
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038807102
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

Kan een giraffe zelfmoord plegen? Hoe stop je 69 paarden in een vliegtuig? Hoe evacueer je een dierentuin in een oorlogsgebied? In Paarden vliegen businessclass neemt Olaf Koens de lezer mee op een duizelingwekkende tocht langs de rafelranden van het Midden-Oosten – van de stoffige straten van Gaza tot de blinkende woestijn in Qatar, van het kalme Turkse platteland tot de slagvelden in Syrië en Irak. Ooievaars worden gezien als spionnen, leeuwen als trofeeën, dolfijnen als wapens. Koens onderzoekt hoe dieren partij zijn in oorlogen en soms op wonderbaarlijke wijze weten te ontsnappen, en gaat op zoek naar de waarheid achter legendes. Onverschrokken trekt hij langs frontlinies, wereldsteden, natuurgebieden en dierentuinen en stuit op ontroerende en soms ronduit lachwekkende verhalen waarin hij één ding met zekerheid kan concluderen: het lot van de dieren legt op een pijnlijke manier de ellende, de hoop en de vrees van mensen in het Midden-Oosten bloot.

Paarden vliegen businessclass is een tragische en hilarische zoektocht naar een wereld achter de krantenkoppen, in een regio waar complottheorieën de boventoon voeren.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Olaf Koens
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038807102
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99