Overtuigend presenteren

Prijs € 22,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

M. Pluymaekers

Paperback | April 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een presentatie is pas succesvol als de toehoorders na afloop iets doen met de informatie die ze gekregen hebben. Ze moeten je product kopen, je beleidsplan steunen, investeren in je idee of de resultaten van je onderzoek serieus nemen. Overtuigend presenteren beschrijft hoe je van je presentatie een succes maakt.De auteur behandelt verschillende technieken die je kunt gebruiken om iets teweeg te brengen bij je publiek. Denk hierbij aan het gebruiken van een herkenbaar plot, het verwerken van emotie in je verhaal of het inzetten van de expertise van je publiek. Deze technieken zijn ontleend aan inzichten uit de psychologie en de communicatiewetenschap. Je leert hoe je de aandacht van je toehoorders vasthoudt, hoe je ze meer kunt laten onthouden en hoe je ze kunt aansporen tot actie. Er is veel aandacht voor het gebruik van hulpmiddelen. Uiteraard wordt PowerPoint besproken, maar ook het gebruik van voorwerpen of metaforen komt aan de orde. Op de bijbehorende website staan voorbeelden van goede presentaties en aanvullende adviezen.Overtuigend presenteren is als een goede presentatie: onderhoudend, duidelijk en direct toepasbaar. Het is geschikt voor alle studies in het hoger onderwijs die aandacht besteden aan presentatievaardigheden en kan ook gebruikt worden in bedrijfstrainingen.Mark Pluymaekers is docent communicatie en taalbeheersing aan de Faculteit International Business and Communication van de Hogeschool Zuyd in Maastricht. Hij is ook onderzoeker bij de kenniskring International Business and Communication en freelance tekstschrijver.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. Pluymaekers
Uitgever
Coutinho
ISBN
9789046902134
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
150

Beschrijving

Een presentatie is pas succesvol als de toehoorders na afloop iets doen met de informatie die ze gekregen hebben. Ze moeten je product kopen, je beleidsplan steunen, investeren in je idee of de resultaten van je onderzoek serieus nemen. Overtuigend presenteren beschrijft hoe je van je presentatie een succes maakt.

De auteur behandelt verschillende technieken die je kunt gebruiken om iets teweeg te brengen bij je publiek. Denk hierbij aan het gebruiken van een herkenbaar plot, het verwerken van emotie in je verhaal of het inzetten van de expertise van je publiek. Deze technieken zijn ontleend aan inzichten uit de psychologie en de communicatiewetenschap. Je leert hoe je de aandacht van je toehoorders vasthoudt, hoe je ze meer kunt laten onthouden en hoe je ze kunt aansporen tot actie.
Er is veel aandacht voor het gebruik van hulpmiddelen. Uiteraard wordt PowerPoint besproken, maar ook het gebruik van voorwerpen of metaforen komt aan de orde. Op de bijbehorende website staan voorbeelden van goede presentaties en aanvullende adviezen.

Overtuigend presenteren is als een goede presentatie: onderhoudend, duidelijk en direct toepasbaar. Het is geschikt voor alle studies in het hoger onderwijs die aandacht besteden aan presentatievaardigheden en kan ook gebruikt worden in bedrijfstrainingen.

Mark Pluymaekers is docent communicatie en taalbeheersing aan de Faculteit International Business and Communication van de Hogeschool Zuyd in Maastricht. Hij is ook onderzoeker bij de kenniskring International Business and Communication en freelance tekstschrijver.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. Pluymaekers
Uitgever
Coutinho
ISBN
9789046902134
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
150

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99