Over recht gesproken

een inleiding tot het recht

Prijs € 49,50

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Arend Soeteman

Paperback | Juli 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wat is recht? Wat zijn rechtsregels en rechtsbeginselen? Waarom is er recht? Is recht wat in de wet staat? Hoe zit het dan met de toepassing van die wet op concrete gevallen? Is recht rechtvaardig? Wat betekent dat eigenlijk: rechtvaardig? Hoe noodzakelijk maar ook hoe gevaarlijk is de staat? Is in onze moderne wereld de nationale staat niet een overblijfsel van vroegere tijden?Wie zich met het recht bezig gaat houden moet het nodige te weten zien te komen over de inhoud van het recht. Maar het kan geen kwaad ook te weten wat voor ideeën er achter zitten. Niet alleen wat de oplossingen zijn van juridische problemen, maar ook wat de problemen zijn van die oplossingen. Dit boek is een inleiding tot de rechtsgeleerdheid waarin enige hoofdzaken van het hoe, het waarom en het waartoe van het recht in onderlinge samenhang gepresenteerd worden. Positief recht en rechtsfilosofie als geïntegreerd geheel. Daarmee hoopt het de beginnende student maar ook iedere andere geïnteresseerde de nodige informatie te geven, maar tegelijk te laten zien op welke manier de studie van het recht zowel belangwekkend als interessant kan zijn. Arend Soeteman was tot 2009 hoogleraar Encyclopedie der rechtswetenschappen en Rechtsfilosofie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Thans is hij met emeritaat.Wim Boor is als docent verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Arend Soeteman
Uitgever
Ars Aequi Libri
ISBN
9789069168296
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Wat is recht? Wat zijn rechtsregels en rechtsbeginselen? Waarom is er recht? Is recht wat in de wet staat? Hoe zit het dan met de toepassing van die wet op concrete gevallen? Is recht rechtvaardig? Wat betekent dat eigenlijk: rechtvaardig? Hoe noodzakelijk maar ook hoe gevaarlijk is de staat? Is in onze moderne wereld de nationale staat niet een overblijfsel van vroegere tijden?

Wie zich met het recht bezig gaat houden moet het nodige te weten zien te komen over de inhoud van het recht. Maar het kan geen kwaad ook te weten wat voor ideeën er achter zitten. Niet alleen wat de oplossingen zijn van juridische problemen, maar ook wat de problemen zijn van die oplossingen.

Dit boek is een inleiding tot de rechtsgeleerdheid waarin enige hoofdzaken van het hoe, het waarom en het waartoe van het recht in onderlinge samenhang gepresenteerd worden. Positief recht en rechtsfilosofie als geïntegreerd geheel. Daarmee hoopt het de beginnende student maar ook iedere andere geïnteresseerde de nodige informatie te geven, maar tegelijk te laten zien op welke manier de studie van het recht zowel belangwekkend als interessant kan zijn.

Arend Soeteman was tot 2009 hoogleraar Encyclopedie der rechtswetenschappen en Rechtsfilosofie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Thans is hij met emeritaat.

Wim Boor is als docent verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Arend Soeteman
Uitgever
Ars Aequi Libri
ISBN
9789069168296
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99