Over kleine dingen

een inleiding in de haptonomie

Prijs € 83,95

Niet beschikbaar

T.A.C.M. Gerritse

Paperback | Augustus 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Over kleine dingen' is een uitstekende inleiding voor allen die zich professioneel willen bekwamen in de haptonomie. Daarbij komen onder meer de filosofische en psychologische grondslagen aan de orde. Auteur Dorus Gerritse laat zien dat haptonomie belangrijke wortels heeft in onze cultuur die vooral steunt op Duitse en Franse denkers.De hoofdschotel van dit boek is het presenteren van de haptonomie als geheel van inzichten. Het uiteindelijke doel is om de haptonomische inzichten daadwerkelijk toe te passen in uw praktijk van zorg- en hulpverlening. Een scala van toepassingen komt aan de orde, zoals de haptotherapie en haptonomische begeleiding bij zwangerschap en bevalling. De auteur koos in dit boek voor een vijfdeling: Allereerst uiteraard een oriënterend deel met theoretische achtergronden en uitgangspunten. Achtereenvolgens komen de menselijke lichamelijkheid, het menselijk gevoelsleven en het hart van de haptonomie aan de orde. Het laatste deel bespreekt de toepasbaarheid en toepassingen van de haptonomie.Dorus Gerritse gaf colleges in wijsgerig-antropologische oriëntatie van de onderwijskunde aan de Universiteit van Nijmegen. Daarna was hij rijksinspecteur van de opleidingen tot leraar. Na een ontmoeting met Frans Veldman, de grondlegger van de haptonomie, ging hij zich verdiepen in zijn theorieën. Hij werd docent in wijsgerige antropologie op de eerste cursussen die Veldman organiseerde in de jaren zestig. Inmiddels heeft hij tientallen publicaties over haptonomie op zijn naam staan. Samen met haptotherapeut Ted Troost gaf hij gastcolleges in haptonomie aan studenten in de psychologie van de Universiteit van Tilburg.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
T.A.C.M. Gerritse
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036812689
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
338

Beschrijving

Over kleine dingen' is een uitstekende inleiding voor allen die zich professioneel willen bekwamen in de haptonomie. Daarbij komen onder meer de filosofische en psychologische grondslagen aan de orde. Auteur Dorus Gerritse laat zien dat haptonomie belangrijke wortels heeft in onze cultuur die vooral steunt op Duitse en Franse denkers.

De hoofdschotel van dit boek is het presenteren van de haptonomie als geheel van inzichten. Het uiteindelijke doel is om de haptonomische inzichten daadwerkelijk toe te passen in uw praktijk van zorg- en hulpverlening. Een scala van toepassingen komt aan de orde, zoals de haptotherapie en haptonomische begeleiding bij zwangerschap en bevalling.

De auteur koos in dit boek voor een vijfdeling: Allereerst uiteraard een oriënterend deel met theoretische achtergronden en uitgangspunten. Achtereenvolgens komen de menselijke lichamelijkheid, het menselijk gevoelsleven en het hart van de haptonomie aan de orde. Het laatste deel bespreekt de toepasbaarheid en toepassingen van de haptonomie.

Dorus Gerritse gaf colleges in wijsgerig-antropologische oriëntatie van de onderwijskunde aan de Universiteit van Nijmegen. Daarna was hij rijksinspecteur van de opleidingen tot leraar. Na een ontmoeting met Frans Veldman, de grondlegger van de haptonomie, ging hij zich verdiepen in zijn theorieën. Hij werd docent in wijsgerige antropologie op de eerste cursussen die Veldman organiseerde in de jaren zestig. Inmiddels heeft hij tientallen publicaties over haptonomie op zijn naam staan. Samen met haptotherapeut Ted Troost gaf hij gastcolleges in haptonomie aan studenten in de psychologie van de Universiteit van Tilburg.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
T.A.C.M. Gerritse
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036812689
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
338

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99