Over hoop

Gids voor wereldverbeteraars

Prijs € 25,00

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Cees Zwart, Anne Pastors

Paperback | Juni 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Over hoop is het levenswerk van Cees Zwart, verteld aan en door Anne Pastors. Het is een schatkamer vol 'bij elkaar geleefde' inzichten over het leven en samenleven. In dit boek worden ze in een verhalend verband geplaatst. Deel 1 van 'Over hoop' Levensverhaal, begint met een beschrijving van Zwarts eigen leven om een beeld te geven van hoe hij tot zijn verhaal is gekomen. Welke lessen trekt hij daaruit? Die exercitie biedt handvatten voor iedereen die met zingeven en 'zinleven' bezig wil gaan. Deel 2: Samenlevensverhaal vertelt Cees Zwarts gepassioneerde versie van het verhaal dat de weg kan wijzen naar een betere wereld in deze turbulente, onzekere en lastig te duiden tijd. Zwart duidt de ontwikkelingen in de huidige tijd door ze in een ruimer kader te plaatsen, onder andere in dat van de voorgeschiedenis en de toekomst. De turbulentie kan hij niet wegnemen. Wel weet hij raad hoe ermee om te gaan. In 'Over hoop' draait het om de vraag hoe we de verandering van tijdperk kunnen beïnvloeden 'richting beter'. In essentie is het antwoord eenvoudig: via ons bewustzijn. Dat is de cruciale factor in het leven. Vertaald naar het samenleven, kan het bewustzijn een nieuw tijdperk verbeelden en mogelijk helpen maken. Dat nieuwe tijdperk noemt Zwart de noöcratie. Dat woord staat voor een gezindheid, een mindset voor het betere samenleven; een mindset die ons kan 'inleiden' in een ander verhaal. Dit boek wil een inspiratiebron vormen voor ieder die behoefte heeft aan een verdiepend ander verhaal voor haar of zijn leven en samenleven. In de zich ontwikkelende netwerksamenleving moeten we ons opnieuw tot elkaar verhouden, door onszelf te begrijpen. Dit boek biedt daarbij de noodzakelijke zelfreflectie en een nieuw hoopvol perspectief op samenleven. Een mooi en belangrijk boek! - Prof. Dr. Kim Putters, Directeur van het Sociaal en Cultureel PlanbureauInhoudsopgave:AanleidingInleiding & InwijdingDeel 1: LevensverhaalInleiding: De 'verhaallijn' van het leven 1. Levenswandel2. Levensthema's3. LevenslessenDeel 2: Samenlevensverhaal4. Referentiekader5. Tijdperk met voorgeschiedenis6. Tijdperk op drift7. Tijdperk met toekomst8. Wending ten goede; een modus operandi

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Cees Zwart, Anne Pastors
Uitgever
Anne Pastors
ISBN
9789082212327
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2018
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
220

Beschrijving

Over hoop is het levenswerk van Cees Zwart, verteld aan en door Anne Pastors. Het is een schatkamer vol 'bij elkaar geleefde' inzichten over het leven en samenleven. In dit boek worden ze in een verhalend verband geplaatst.

Deel 1 van 'Over hoop' Levensverhaal, begint met een beschrijving van Zwarts eigen leven om een beeld te geven van hoe hij tot zijn verhaal is gekomen. Welke lessen trekt hij daaruit? Die exercitie biedt handvatten voor iedereen die met zingeven en 'zinleven' bezig wil gaan.

Deel 2: Samenlevensverhaal vertelt Cees Zwarts gepassioneerde versie van het verhaal dat de weg kan wijzen naar een betere wereld in deze turbulente, onzekere en lastig te duiden tijd. Zwart duidt de ontwikkelingen in de huidige tijd door ze in een ruimer kader te plaatsen, onder andere in dat van de voorgeschiedenis en de toekomst. De turbulentie kan hij niet wegnemen. Wel weet hij raad hoe ermee om te gaan.

In 'Over hoop' draait het om de vraag hoe we de verandering van tijdperk kunnen beïnvloeden 'richting beter'. In essentie is het antwoord eenvoudig: via ons bewustzijn. Dat is de cruciale factor in het leven. Vertaald naar het samenleven, kan het bewustzijn een nieuw tijdperk verbeelden en mogelijk helpen maken. Dat nieuwe tijdperk noemt Zwart de noöcratie. Dat woord staat voor een gezindheid, een mindset voor het betere samenleven; een mindset die ons kan 'inleiden' in een ander verhaal. Dit boek wil een inspiratiebron vormen voor ieder die behoefte heeft aan een verdiepend ander verhaal voor haar of zijn leven en samenleven.

In de zich ontwikkelende netwerksamenleving moeten we ons opnieuw tot elkaar verhouden, door onszelf te begrijpen. Dit boek biedt daarbij de noodzakelijke zelfreflectie en een nieuw hoopvol perspectief op samenleven. Een mooi en belangrijk boek! - Prof. Dr. Kim Putters, Directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau

Inhoudsopgave:
Aanleiding
Inleiding & Inwijding

Deel 1: Levensverhaal
Inleiding: De 'verhaallijn' van het leven
1. Levenswandel
2. Levensthema's
3. Levenslessen

Deel 2: Samenlevensverhaal
4. Referentiekader
5. Tijdperk met voorgeschiedenis
6. Tijdperk op drift
7. Tijdperk met toekomst
8. Wending ten goede; een modus operandi

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Cees Zwart, Anne Pastors
Uitgever
Anne Pastors
ISBN
9789082212327
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2018
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
220

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99