Over Grenzen

multinationals en de Nederlandse markteconomie

Prijs € 64,90

Niet beschikbaar

Keetie Sluyterman, Ben Wubs

Hardback | Oktober 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Multinationals en de Nederlandse markteconomie De reeks Bedrijfsleven in Nederland in de Twintigste Eeuw (BINT) beschrijft de geschiedenis van het Nederlandse bedrijfsleven in zeven thema’s: ondernemers; arbeidsverhoudingen; bedrijfscultuur; fusies en overnames; internationalisering; financiering; bedrijf en overheid. BINT is een groots opgezet project van een aantal samenwerkende universitaire instituten. Dit tweede deel van de BINT-reeks plaatst de actuele discussie over Nederlandse bedrijven in buitenlandse business systems in een internationale context. Overnames van en door Nederlandse bedrijven zijn aan de orde van de dag. Over grenzen schetst de historische achtergronden van dit fenomeen. Deze studie onderzoekt hoe multinationals als Shell, Unilever en ING zijn omgegaan met de organisatie van het bedrijfsleven in verschillende landen: nu eens lerend van het buitenland en zich aanpassend, dan weer vasthoudend aan de eigen tradities. Nieuw in Over grenzen is de systematische vergelijking van de buitenlandse ondernemingen in Nederland met de Nederlandse ondernemingen in het buitenland. Door selectieve case-studies komt naast de grote lijn ook het beleid van individuele ondernemingen aan de orde. Daarmee ontstaat een boeiend beeld van wederzijdse beïnvloeding en aanpassing. -------------------------------------------------------------------------------- Over de auteur(s): Keetie Sluyterman is hoogleraar Bedrijfsgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht en senoir onderzoeker aan het onderzoeksinstituut voor Geschiedenis en Cultuur van diezelfde universiteit. Zij schreef ondermeer over de geschiedenis van Océ, De Kuyper, Proost en Brandt, CSM, Rabobank, Hagemeyer, en Shell. Ben Wubs is verbonden aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij deed onder meer onderzoek naar Unilever en het Rotterdamse bedrijfsleven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Keetie Sluyterman, Ben Wubs
Uitgever
Boom
ISBN
9789085067122
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
367

Beschrijving

Multinationals en de Nederlandse markteconomie

De reeks Bedrijfsleven in Nederland in de Twintigste Eeuw (BINT) beschrijft de geschiedenis van het Nederlandse bedrijfsleven in zeven thema’s: ondernemers; arbeidsverhoudingen; bedrijfscultuur; fusies en overnames; internationalisering; financiering; bedrijf en overheid. BINT is een groots opgezet project van een aantal samenwerkende universitaire instituten.

Dit tweede deel van de BINT-reeks plaatst de actuele discussie over Nederlandse bedrijven in buitenlandse business systems in een internationale context. Overnames van en door Nederlandse bedrijven zijn aan de orde van de dag. Over grenzen schetst de historische achtergronden van dit fenomeen. Deze studie onderzoekt hoe multinationals als Shell, Unilever en ING zijn omgegaan met de organisatie van het bedrijfsleven in verschillende landen: nu eens lerend van het buitenland en zich aanpassend, dan weer vasthoudend aan de eigen tradities. Nieuw in Over grenzen is de systematische vergelijking van de buitenlandse ondernemingen in Nederland met de Nederlandse ondernemingen in het buitenland. Door selectieve case-studies komt naast de grote lijn ook het beleid van individuele ondernemingen aan de orde. Daarmee ontstaat een boeiend beeld van wederzijdse beïnvloeding en aanpassing.
--------------------------------------------------------------------------------
Over de auteur(s):
Keetie Sluyterman is hoogleraar Bedrijfsgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht en senoir onderzoeker aan het onderzoeksinstituut voor Geschiedenis en Cultuur van diezelfde universiteit. Zij schreef ondermeer over de geschiedenis van Océ, De Kuyper, Proost en Brandt, CSM, Rabobank, Hagemeyer, en Shell. Ben Wubs is verbonden aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij deed onder meer onderzoek naar Unilever en het Rotterdamse bedrijfsleven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Keetie Sluyterman, Ben Wubs
Uitgever
Boom
ISBN
9789085067122
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
367

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99