Opvoedingsproblemen 0-4 jarigen

handleiding voor opvoeders

Prijs € 21,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Marleen Oosterhof-van der Poel, M.M.W. Oosterhof-van der Poel

Paperback | Juli 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"Elk kind is een wonder en beloopt zijn eigen unieke levenspad. Als ouder(s) mag je het begeleiden, een hele taak waarbij je af en toe wel wat ondersteuning kunt gebruiken. Soms geef je teveel, soms te weinig sturing. Hoe bepaal je dit? Een kind heeft van nature genoeg veerkracht om dit aan te geven. Een opvoedingsprobleem is dus een soort graadmeter, een kans om even pas op de plaats te maken en een verandering in te zetten. Dit boek is een handleiding bij de meest voorkomende opvoedingsproblemen van 0-4 jarigen. De advisering in dit boek is gebaseerd op de mogelijkheid van ieder mens om zijn eigen problemen op te lossen, mits hij (weer) in staat is te leren van zijn ervaringen. Het ontbreekt de ouder die vastloopt vaak aan rust om afstand te nemen en aan voldoende kennis over de ontwikkelingsfase van zijn kind. Deze handleiding beoogt een rustpunt te zijn en bewustwording op gang te brengen over de wijze waarop de sociaal-emotionele ontwikkeling zijn basis krijgt in de eerste vier levensjaren. Er is niet één goede aanpak van opvoedingsproblemen. Daarom werkt dit boek met veel vragen, inzichten en aanpakmogelijkheden. Iedere opvoeder kan deze aanpassen aan zijn eigen levenssituatie. Dit boek is bestemd voor ouders en/of verzorgers van 0-4 jarigen en allen die te maken hebben met opvoedingsadvisering aan hen: kinderartsen, huisartsen, artsen en verpleegkundigen van het consultatiebureau, leidsters van peuterspeelzalen en kinderdagverblijven, maatschappelijk werkers en (ortho)pedagogische hulpverleners. De auteur Drs. Marleen Oosterhof-van der Poel (1950) is orthopedagoog en GZ-psycholoog. Zij heeft een pioniersfunctie gehad in de methodiekontwikkeling (ortho)pedagogische thuisbegeleiding 0-12 jarigen in de jeugdgezondheidszorg in Friesland. Momenteel werkt zij freelance in de werkvelden van jeugdgezondheidszorg, jeugdzorg, GGZ en gehandicaptenzorg. Drs. Marleen Oosterhof-van der Poel schreef ook het boek ‘Opvoedingsvragen 4-12 jarigen’, een vervolg op deze uitgave voor kinderen van 0-4 jaar, met aandacht voor onderwerpen als ‘omgaan met gezag’, 'druk, ongeconcentreerd, impulsief gedrag', ‘pesten’ en ‘kinderangsten’."

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marleen Oosterhof-van der Poel, M.M.W. Oosterhof-van der Poel
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023246718
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
116

Beschrijving

"Elk kind is een wonder en beloopt zijn eigen unieke levenspad. Als ouder(s) mag je het begeleiden, een hele taak waarbij je af en toe wel wat ondersteuning kunt gebruiken. Soms geef je teveel, soms te weinig sturing. Hoe bepaal je dit?

Een kind heeft van nature genoeg veerkracht om dit aan te geven. Een opvoedingsprobleem is dus een soort graadmeter, een kans om even pas op de plaats te maken en een verandering in te zetten. Dit boek is een handleiding bij de meest voorkomende opvoedingsproblemen van 0-4 jarigen.

De advisering in dit boek is gebaseerd op de mogelijkheid van ieder mens om zijn eigen problemen op te lossen, mits hij (weer) in staat is te leren van zijn ervaringen. Het ontbreekt de ouder die vastloopt vaak aan rust om afstand te nemen en aan voldoende kennis over de ontwikkelingsfase van zijn kind. Deze handleiding beoogt een rustpunt te zijn en bewustwording op gang te brengen over de wijze waarop de sociaal-emotionele ontwikkeling zijn basis krijgt in de eerste vier levensjaren. Er is niet één goede aanpak van opvoedingsproblemen. Daarom werkt dit boek met veel vragen, inzichten en aanpakmogelijkheden. Iedere opvoeder kan deze aanpassen aan zijn eigen levenssituatie.

Dit boek is bestemd voor ouders en/of verzorgers van 0-4 jarigen en allen die te maken hebben met opvoedingsadvisering aan hen: kinderartsen, huisartsen, artsen en verpleegkundigen van het consultatiebureau, leidsters van peuterspeelzalen en kinderdagverblijven, maatschappelijk werkers en (ortho)pedagogische hulpverleners.

De auteur
Drs. Marleen Oosterhof-van der Poel (1950) is orthopedagoog en GZ-psycholoog. Zij heeft een pioniersfunctie gehad in de methodiekontwikkeling (ortho)pedagogische thuisbegeleiding 0-12 jarigen in de jeugdgezondheidszorg in Friesland. Momenteel werkt zij freelance in de werkvelden van jeugdgezondheidszorg, jeugdzorg, GGZ en gehandicaptenzorg.

Drs. Marleen Oosterhof-van der Poel schreef ook het boek ‘Opvoedingsvragen 4-12 jarigen’, een vervolg op deze uitgave voor kinderen van 0-4 jaar, met aandacht voor onderwerpen als ‘omgaan met gezag’, 'druk, ongeconcentreerd, impulsief gedrag', ‘pesten’ en ‘kinderangsten’."

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marleen Oosterhof-van der Poel, M.M.W. Oosterhof-van der Poel
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023246718
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
116

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99