Leven en leren met kinderen

de groepsruimte als pedagoog

Prijs € 58,95

Tijdelijk niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Deb Curtis, Margie Carter

Hardback | November 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'De ruimte als pedagoog'. Dit begrip is bekend geworden door de Reggio Emilia-pedagogiek. Kinderen zijn leergierig en spontaan. Dat ervaren pedagogisch medewerkers in de kinderopvang iedere dag. Door een goed doordachte inrichting en bewust gekozen spelmateriaal kan de groepsruimte kinderen inspireren en uitdagen tot leerervaringen en creatief spel. In 'Leven en leren met kinderen' staan handreikingen voor het inrichten van een kindercentrum. Pictogrammen en foto’s in de ruimte kunnen een instrument zijn om de nieuwsgierigheid van de kinderen te prikkelen en ze op een andere manier samen te laten spelen. Daarnaast is er aandacht voor het gebruik van natuurlijke spelmaterialen en de zogenoemde open-eindmaterialen. Kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en bso’s die zich aangesproken voelen door de Reggio Emilia-pedagogiek, zullen in dit unieke fotoboek veel praktische ideeën vinden. Het boek is in de Verenigde Staten met veel enthousiasme ontvangen. Ook Annet Weterings, pedagoge en schrijfster, was zeer enthousiast over dit Amerikaanse boek en vertaalde het om het in haar cursussen te kunnen gebruiken. Deze vertaling, aangevuld met adviezen van de Triodus-pedagogen Annet Waage en Marieke Grijpink, is een waardevolle aanvulling op de bestaande vakliteratuur voor de Nederlandse kinderopvang.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Deb Curtis, Margie Carter
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum (RB)
ISBN
9789035232303
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
156

Beschrijving

'De ruimte als pedagoog'. Dit begrip is bekend geworden door de Reggio Emilia-pedagogiek. Kinderen zijn leergierig en spontaan. Dat ervaren pedagogisch medewerkers in de kinderopvang iedere dag. Door een goed doordachte inrichting en bewust gekozen spelmateriaal kan de groepsruimte kinderen inspireren en uitdagen tot leerervaringen en creatief spel.

In 'Leven en leren met kinderen' staan handreikingen voor het inrichten van een kindercentrum. Pictogrammen en foto’s in de ruimte kunnen een instrument zijn om de nieuwsgierigheid van de kinderen te prikkelen en ze op een andere manier samen te laten spelen. Daarnaast is er aandacht voor het gebruik van natuurlijke spelmaterialen en de zogenoemde open-eindmaterialen.
Kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en bso’s die zich aangesproken voelen door de Reggio Emilia-pedagogiek, zullen in dit unieke fotoboek veel praktische ideeën vinden.

Het boek is in de Verenigde Staten met veel enthousiasme ontvangen. Ook Annet Weterings, pedagoge en schrijfster, was zeer enthousiast over dit Amerikaanse boek en vertaalde het om het in haar cursussen te kunnen gebruiken. Deze vertaling, aangevuld met adviezen van de Triodus-pedagogen Annet Waage en Marieke Grijpink, is een waardevolle aanvulling op de bestaande vakliteratuur voor de Nederlandse kinderopvang.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Deb Curtis, Margie Carter
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum (RB)
ISBN
9789035232303
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
156

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99