Een ouderschapsplan maken

praktische tips en adviezen voor ouders die gaan scheiden

Prijs € 17,95

Levertijd: 2-3 werkdagen

Pieter Vermeulen

Paperback | September 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

‘Een ouderschapsplan maken’ is het eerste boek dat scheidende ouders praktische handvatten biedt om een verantwoord ouderschapsplan te maken. De aanpak die Vermeulen presenteert, houdt nadrukkelijk rekening met hoe kinderen in verschillende stadia van het opgroeien omgaan met de scheiding van hun ouders. Echtparen met kinderen tot 18 jaar die besluiten uit elkaar te gaan, dienen voordat hun echtscheidingszaak voor de rechter komt een ouderschapsplan te maken. Dit boek is het eerste in Nederland dat ouders een praktische handreiking doet bij het maken van zo’n ouderschapsplan. Ook voor ieder ander die zich beroepsmatig bezighoudt met scheiden zoals rechters, advocaten, psychologen, mediators en maatschappelijk werkers biedt ´Een ouderschapsplan maken´ uitkomst. Stap voor stap worden onderwerpen besproken die bruikbaar en van belang zijn bij het maken van een ouderschapsplan. Daarnaast geeft het boek nuttige tips en adviezen over opvoeden na een scheiding. De leeftijd en ontwikkelingsfase van een kind is belangrijk bij het maken van een ouderschapsplan, daarom wordt duidelijk stilgestaan bij een aantal belangrijke ontwikkelingspsychologische aspecten. Dit praktische boek gaat over verdeling van de zorg en de opvoeding, over het gezag en de verblijfplaats van het kind, school en medische zaken. De auteur schroomt niet om vanuit de ontwikkeling van het kind de aandacht te vragen voor diens leeftijdsafhankelijke behoeften. Dit is een boek dat ouders in een zo vroeg mogelijk stadium van de scheiding moeten doornemen. De auteur Pieter Vermeulen is mediator en maatschappelijk werker. Hij is gespecialiseerd op het gebied van gezin en scheiding.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Pieter Vermeulen
Uitgever
WilkerdoN
ISBN
9789061006275
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Beschrijving

‘Een ouderschapsplan maken’ is het eerste boek dat scheidende ouders praktische handvatten biedt om een verantwoord ouderschapsplan te maken. De aanpak die Vermeulen presenteert, houdt nadrukkelijk rekening met hoe kinderen in verschillende stadia van het opgroeien omgaan met de scheiding van hun ouders.
Echtparen met kinderen tot 18 jaar die besluiten uit elkaar te gaan, dienen voordat hun echtscheidingszaak voor de rechter komt een ouderschapsplan te maken. Dit boek is het eerste in Nederland dat ouders een praktische handreiking doet bij het maken van zo’n ouderschapsplan. Ook voor ieder ander die zich beroepsmatig bezighoudt met scheiden zoals rechters, advocaten, psychologen, mediators en maatschappelijk werkers biedt ´Een ouderschapsplan maken´ uitkomst.
Stap voor stap worden onderwerpen besproken die bruikbaar en van belang zijn bij het maken van een ouderschapsplan. Daarnaast geeft het boek nuttige tips en adviezen over opvoeden na een scheiding. De leeftijd en ontwikkelingsfase van een kind is belangrijk bij het maken van een ouderschapsplan, daarom wordt duidelijk stilgestaan bij een aantal belangrijke ontwikkelingspsychologische aspecten.
Dit praktische boek gaat over verdeling van de zorg en de opvoeding, over het gezag en de verblijfplaats van het kind, school en medische zaken. De auteur schroomt niet om vanuit de ontwikkeling van het kind de aandacht te vragen voor diens leeftijdsafhankelijke behoeften. Dit is een boek dat ouders in een zo vroeg mogelijk stadium van de scheiding moeten doornemen.
De auteur Pieter Vermeulen is mediator en maatschappelijk werker. Hij is gespecialiseerd op het gebied van gezin en scheiding.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Pieter Vermeulen
Uitgever
WilkerdoN
ISBN
9789061006275
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99