Denken is leuk!

praktisch handboek voor hoogbegaafde kinderen, ouders en leerkrachten

Prijs € 24,50

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

L. Groebbé

Paperback | Juli 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoogbegaafde kinderen voelen zich vaak anders dan andere kinderen omdat ze op een andere manier denken en voelen dan hun leeftijdsgenoten! Als de school/thuisomgeving niet goed is afgestemd op het denkniveau van het hoogbegaafde kind dan kan het kind probleemgedrag gaan ontwikkelen!In dit boek krijgt u inzicht in het denkproces van het hoogbegaafde kind en krijgt u handvatten aangeboden hoe u een kind, dat blokkeert op sociaal-emotioneel en/of cognitief gebied, verder kunt begeleiden in zijn denk/leerproces.De ouders en leerkrachten leren met behulp van dit boek doelgericht te communiceren met het kind over zijn leer-denkproces. Kinderen zijn heel goed in staat om zelf hun denk/leerproces in kaart te brengen en samen met ouders of leerkrachten naar oplossingen te zoeken en dus verder te komen in hun leer -denkproces.Over de auteurMijn naam is Laura Groebbé. Ik was gedurende 16 jaar werkzaam in het basisonderwijs waarvan ik, de laatste 10 jaar, naast mijn functie als leerkracht ook werkzaam ben geweest als coach van hoogbegaafde kinderen op de basisschool.Sinds twee jaar heb ik een adviesbureau & verrijkingsklas voor hoogbegaafde kinderen uit het basis/middelbaar onderwijs. Ik heb de ECHA- opleiding (European Advanced Diploma in Educating the Gifted), bij het Centum voor Begaafdheidsonderzoek in Nijmegen, gevolgd.Het boek “Denken is leuk!” is een praktisch handboek voor ouders en leerkrachten van hoog begaafde kinderen.In mijn adviesbureau & verrijkingsklas “La Luna” kom ik regelmatig hoogbegaafde kinderen tegen, die problemen ondervinden op sociaal-emotioneel gebied, omdat de omgevingsfactoren vaak niet goed afgestemd zijn op de behoeftes van het hoogbegaafde kind.Het kind voelt zich vaak anders dan andere kinderen omdat hij op een andere manier denkt en voelt dan zijn leeftijdsgenoten! Als de school/thuisomgeving niet goed is afgestemd op het denkniveau van het hoogbegaafde kind dan kan het kind probleemgedrag gaan ontwikkelen!In mijn aanpak ben ik geïnspireerd door de theorie van Robert Sternberg over de Ontwikkeling van Succesvol Intelligent Gedrag. De begeleiding van hoogbegaafde kinderen moet gericht zijn op de ontwikkeling van de analytische, creatieve en praktische denkvaardigheden. Een kind dat Succesvol Intelligent Gedrag vertoont is in staat om zijn dromen te verwezenlijken en staat sterk en vol zelfvertrouwen in het leven!

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
L. Groebbé
Uitgever
Graviant BV
ISBN
9789491337031
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
152

Beschrijving

Hoogbegaafde kinderen voelen zich vaak anders dan andere kinderen omdat ze op een andere manier denken en voelen dan hun leeftijdsgenoten! Als de school/thuisomgeving niet goed is afgestemd op het denkniveau van het hoogbegaafde kind dan kan het kind probleemgedrag gaan ontwikkelen!

In dit boek krijgt u inzicht in het denkproces van het hoogbegaafde kind en krijgt u handvatten aangeboden hoe u een kind, dat blokkeert op sociaal-emotioneel en/of cognitief gebied, verder kunt begeleiden in zijn denk/leerproces.
De ouders en leerkrachten leren met behulp van dit boek doelgericht te communiceren met het kind over zijn leer-denkproces.
Kinderen zijn heel goed in staat om zelf hun denk/leerproces in kaart te brengen en samen met ouders of leerkrachten naar oplossingen te zoeken en dus verder te komen in hun leer -denkproces.

Over de auteur
Mijn naam is Laura Groebbé. Ik was gedurende 16 jaar werkzaam in het basisonderwijs waarvan ik, de laatste 10 jaar, naast mijn functie als leerkracht ook werkzaam ben geweest als coach van hoogbegaafde kinderen op de basisschool.
Sinds twee jaar heb ik een adviesbureau & verrijkingsklas voor hoogbegaafde kinderen uit het basis/middelbaar onderwijs. Ik heb de ECHA- opleiding (European Advanced Diploma in Educating the Gifted), bij het Centum voor Begaafdheidsonderzoek in Nijmegen, gevolgd.

Het boek “Denken is leuk!” is een praktisch handboek voor ouders en leerkrachten van hoog begaafde kinderen.
In mijn adviesbureau & verrijkingsklas “La Luna” kom ik regelmatig hoogbegaafde kinderen tegen, die problemen ondervinden op sociaal-emotioneel gebied, omdat de omgevingsfactoren vaak niet goed afgestemd zijn op de behoeftes van het hoogbegaafde kind.

Het kind voelt zich vaak anders dan andere kinderen omdat hij op een andere manier denkt en voelt dan zijn leeftijdsgenoten!
Als de school/thuisomgeving niet goed is afgestemd op het denkniveau van het hoogbegaafde kind dan kan het kind probleemgedrag gaan ontwikkelen!

In mijn aanpak ben ik geïnspireerd door de theorie van Robert Sternberg over de Ontwikkeling van Succesvol Intelligent Gedrag. De begeleiding van hoogbegaafde kinderen moet gericht zijn op de ontwikkeling van de analytische, creatieve en praktische denkvaardigheden. Een kind dat Succesvol Intelligent Gedrag vertoont is in staat om zijn dromen te verwezenlijken en staat sterk en vol zelfvertrouwen in het leven!

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
L. Groebbé
Uitgever
Graviant BV
ISBN
9789491337031
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
152

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99