Ouderen in verpleeghuizen en verzorgingshuizen

landelijk overzicht van hun leefsituatie in 2015/16

Prijs € 7,50

Uitverkocht

Debbie Verbeek-Oudijk, Cretien van Campen

Paperback | September 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Voor de meest kwetsbaren en oudsten in de samenleving zijn er al eeuwenlang tehuizen waar deze mensen onderdak, eten en verzorging kunnen ontvangen. Tegenwoordig zijn dat de verpleeghuizen en verzorgingshuizen. Er verandert de laatste jaren echter veel in deze sector. Veel verzorgingshuizen worden gesloten en de resterende gaan samen met verpleeghuizen. Daarnaast is het beleid erop gericht dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Mede hierdoor is de zorgbehoefte van degenen die naar een verpleeghuis verhuizen groter dan enkele jaren geleden.In dit rapport bekijken we de groep ouderen die in verpleeg- en verzorgingshuizen wonen en gaan we in op een aantal belangrijke aspecten van hun leefsituatie. De gegevens die voor dit onderzoek zijn gebruikt, zijn verzameld in de periode april 2015 - april 2016. Vragen die worden behandeld in dit onderzoek zijn: Waarom zijn de verpleeg- en verzorgingshuisbewoners naar de instelling verhuisd? Hoe is het met hun gezondheid is gesteld? Hoe vaak hebben ze contact met hun vrienden en familie? Ontvangen zij hulp van hen bij dagelijkse activiteiten, naast de hulp van professionals?

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Debbie Verbeek-Oudijk, Cretien van Campen
Uitgever
Sociaal En Cultureel Planbureau
ISBN
9789037708387
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
50

Beschrijving

Voor de meest kwetsbaren en oudsten in de samenleving zijn er al eeuwenlang tehuizen waar deze mensen onderdak, eten en verzorging kunnen ontvangen. Tegenwoordig zijn dat de verpleeghuizen en verzorgingshuizen. Er verandert de laatste jaren echter veel in deze sector. Veel verzorgingshuizen worden gesloten en de resterende gaan samen met verpleeghuizen. Daarnaast is het beleid erop gericht dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Mede hierdoor is de zorgbehoefte van degenen die naar een verpleeghuis verhuizen groter dan enkele jaren geleden.

In dit rapport bekijken we de groep ouderen die in verpleeg- en verzorgingshuizen wonen en gaan we in op een aantal belangrijke aspecten van hun leefsituatie. De gegevens die voor dit onderzoek zijn gebruikt, zijn verzameld in de periode april 2015 - april 2016. Vragen die worden behandeld in dit onderzoek zijn: Waarom zijn de verpleeg- en verzorgingshuisbewoners naar de instelling verhuisd? Hoe is het met hun gezondheid is gesteld? Hoe vaak hebben ze contact met hun vrienden en familie? Ontvangen zij hulp van hen bij dagelijkse activiteiten, naast de hulp van professionals?

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Debbie Verbeek-Oudijk, Cretien van Campen
Uitgever
Sociaal En Cultureel Planbureau
ISBN
9789037708387
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
50

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99