Orthopedagogisch groepswerk

methodiekgericht werken in de praktijk

Prijs € 83,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

A.C. Bruininks

Paperback | April 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In 'Orthopedagogisch groepswerk' staat het Orthopedagogisch methodiekmodel central. Het model geeft in detail weer waar het bij groepswerk om gaat, ondersteund met vele voorbeelden uit de praktijk van de jeugdzorg. Het model kent diverse toepassingsmogelijkheden waardoor blijvend antwoord gegeven kan worden op vragen van cliënten.In dit studieboek ligt het accent op het maken van bewuste keuzes - als team en/of organisatie - om zo te komen tot een eigen visie op de hulp aan de doelgroep en met behulp van het methodiekmodel tot een adequaat hulpaanbod.Het boek is in de eerste plaats bestemd voor hen die in opleiding zijn voor een hbo- of mbo-functie in de jeugdzorg. Dat kan zijn de (orthoped)agogische residenti , semi-residenti of ambulante praktijk, of het onderwijs. In de tweede plaats is het boek bedoeld voor hulpverleners die zich (verder) willen verdiepen in het werken met een groep. Ook voor organisaties in de jeugdzorg die hun hulpaanbod willen vernieuwen en willen toetsen op kwaliteit en resultaat biedt dit boek praktische handvatten.Door de gevarieerde studieopdrachten sluit het boek goed aan bij het huidige competentiegerichte onderwijs. Na bestudering van het boek kunnen studenten het methodiekmodel toepassen, een visie formuleren, daarvan een aanpak afleiden en deze koppelen aan een doelgroep.Aniet Bruininks is als orthopedagogisch adviseur werkzaam onder de naam Orthopedagogisch Adviesbureau ACB te 's-Hertogenbosch. Zij heeft ruim tien jaar ervaring met het implementeren en toepassen van het Orthopedagogisch methodiekmodel in diverse organisaties voor jeugdzorg.e>

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A.C. Bruininks
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036813679
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
276

Beschrijving

In 'Orthopedagogisch groepswerk' staat het Orthopedagogisch methodiekmodel central. Het model geeft in detail weer waar het bij groepswerk om gaat, ondersteund met vele voorbeelden uit de praktijk van de jeugdzorg. Het model kent diverse toepassingsmogelijkheden waardoor blijvend antwoord gegeven kan worden op vragen van cliënten.

In dit studieboek ligt het accent op het maken van bewuste keuzes - als team en/of organisatie - om zo te komen tot een eigen visie op de hulp aan de doelgroep en met behulp van het methodiekmodel tot een adequaat hulpaanbod.

Het boek is in de eerste plaats bestemd voor hen die in opleiding zijn voor een hbo- of mbo-functie in de jeugdzorg. Dat kan zijn de (orthoped)agogische residenti , semi-residenti of ambulante praktijk, of het onderwijs. In de tweede plaats is het boek bedoeld voor hulpverleners die zich (verder) willen verdiepen in het werken met een groep. Ook voor organisaties in de jeugdzorg die hun hulpaanbod willen vernieuwen en willen toetsen op kwaliteit en resultaat biedt dit boek praktische handvatten.

Door de gevarieerde studieopdrachten sluit het boek goed aan bij het huidige competentiegerichte onderwijs. Na bestudering van het boek kunnen studenten het methodiekmodel toepassen, een visie formuleren, daarvan een aanpak afleiden en deze koppelen aan een doelgroep.

Aniet Bruininks is als orthopedagogisch adviseur werkzaam onder de naam Orthopedagogisch Adviesbureau ACB te 's-Hertogenbosch. Zij heeft ruim tien jaar ervaring met het implementeren en toepassen van het Orthopedagogisch methodiekmodel in diverse organisaties voor jeugdzorg.e>

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A.C. Bruininks
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036813679
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
276

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99