Orde in veiligheid

een dynamisch perspectief

Prijs € 47,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Marc Schuilenburg

Paperback | September 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De veiligheidszorg is de laatste twee decennia ingrijpend veranderd. Naast de overheid, houden nu ook energiebedrijven, woningbouwcorporaties, zorginstellingen, verzekeraars, winkeliersverenigingen en burgers zich bezig met veiligheid in de samenleving. Hierdoor is een volledig nieuwe situatie ontstaan, met andere actoren en een eigen dynamiek.Marc Schuilenburg laat zien hoe we deze veranderde situatie moeten duiden. Aan de hand van het werk van de Franse denkers Michel Foucault, Gilles Deleuze en Gabriel Tarde toont hij in Orde in veiligheid een wereld die nooit stilstaat. In casestudies naar onder meer de bestrijding van hennepteelt en het optreden van stedelijke interventieteams blijkt hoe veiligheid steeds is verbonden met de dynamiek in concrete situaties.Orde in veiligheid biedt een breed en kritisch kader voor iedereen die geïnteresseerd is in het veiligheidsvraagstuk. Het stelt problemen aan de orde, zoals de in- en uitsluiting en de rechtsgelijkheid van burgers. Door deze en andere kwesties te bezien tegen de achtergrond van de stedelijke ruimte komt het hedendaagse veiligheidsvraagstuk in een verrassend nieuw licht te staan.Marc Schuilenburg doceert aan de afdeling Strafrecht en Criminologie van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij (co-)publiceerde eerder De nieuwe Franse filosofie (2011), Deleuze compendium (2009) en Mediapolis. Populaire cultuur en de stad (2007).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marc Schuilenburg
Uitgever
Boom criminologie
ISBN
9789059318816
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De veiligheidszorg is de laatste twee decennia ingrijpend veranderd. Naast de overheid, houden nu ook energiebedrijven, woningbouwcorporaties, zorginstellingen, verzekeraars, winkeliersverenigingen en burgers zich bezig met veiligheid in de samenleving. Hierdoor is een volledig nieuwe situatie ontstaan, met andere actoren en een eigen dynamiek.

Marc Schuilenburg laat zien hoe we deze veranderde situatie moeten duiden. Aan de hand van het werk van de Franse denkers Michel Foucault, Gilles Deleuze en Gabriel Tarde toont hij in Orde in veiligheid een wereld die nooit stilstaat. In casestudies naar onder meer de bestrijding van hennepteelt en het optreden van stedelijke interventieteams blijkt hoe veiligheid steeds is verbonden met de dynamiek in concrete situaties.

Orde in veiligheid biedt een breed en kritisch kader voor iedereen die geïnteresseerd is in het veiligheidsvraagstuk. Het stelt problemen aan de orde, zoals de in- en uitsluiting en de rechtsgelijkheid van burgers. Door deze en andere kwesties te bezien tegen de achtergrond van de stedelijke ruimte komt het hedendaagse veiligheidsvraagstuk in een verrassend nieuw licht te staan.

Marc Schuilenburg doceert aan de afdeling Strafrecht en Criminologie van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij (co-)publiceerde eerder De nieuwe Franse filosofie (2011), Deleuze compendium (2009) en Mediapolis. Populaire cultuur en de stad (2007).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marc Schuilenburg
Uitgever
Boom criminologie
ISBN
9789059318816
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99