Oracle Datbasebeheer

Prijs € 57,50

Uitverkocht

C. van den Beemd, E. Valk

Paperback | Oktober 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Oracle-leerboeken van Academic ServiceHet boek Oracle databasebeheer maakt deel uit van de reeks Oracle-leerboeken van Academic Service. Architectuur, beheer, ontwerp en datawarehousing zijn aspecten die in deze boeken aan de orde komen. De boeken zijn gericht op opleidingen in het hoger en wetenschappelijk onderwijs waar de Oracle software-omgeving wordt onderwezen.Over dit boekDit boek vormt een uitgebreide kennismaking met het Oracle RDBMS (Relational Database Management System), versie 10g. Daarmee biedt het een uitstekende basis voor iedere aankomende Oracle-databasebeheerder.In dit boek worden eerst de werkingsprincipes van het Oracle RDBMS uitgelegd. Vervolgens komt het aanmaken en uitbreiden van een database aan de orde. Daarna gaat dit boek in op essentiële taken van databasebeheerders, zoals het beheer van gebruikers en gebruikersrechten, en het onder controle houden van objecten in de database. Ten slotte behandelt het boek allerlei specifiekeopties van Oracle 10g, zoals Oracle en Gridcomputing, de rol van de Enterprise Manager, Oracle Enterprise Manager Database Control, en performance monitoring, advies en zelfregulering.Dit boek is in eerste instantie bedoeld voor het onderwijs op hbo- en universitair niveau. Het is echter ook bijzonder geschikt voor gebruik in practicumsituaties en als ondersteuning bij een cursus databasebeheer. Bovendien is het een prima hulp bij zelfstudie en bij de voorbereiding ophet deelexamen 'Oracle 10g: Architecture and Administration' van het certificatietraject Oracle Certified Professional (OCP).Over de auteursCorné van den Beemd is senior DBA consultant en trainer bij Transfer Solutions BV. Na een studie biologie en gezondheidskunde is hij omgeschoold richting informatica. In eerste instantie heeft Corné zich gespecialiseerd in UNIX en NOVELL NetWare. Later is daar Oracle bij gekomen toen hij in dienst trad bij Oracle Nederland als docent. Eric Valk, tot voor kort werkzaam als senior DBA consultant en trainer bij Transfer Solutions BV, is vanaf januari 2005 werkzaam als zelfstandig ondernemer. Daarvoor is hij eerst afgestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam in de studierichting Informatica. Kort daarna trad hij in dienst bij Oracle Nederland als docent.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
C. van den Beemd, E. Valk
Uitgever
Boom
ISBN
9789039523414
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2005
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
376

Beschrijving

Oracle-leerboeken van Academic Service
Het boek Oracle databasebeheer maakt deel uit van de reeks Oracle-leerboeken van Academic Service. Architectuur, beheer, ontwerp en datawarehousing zijn aspecten die in deze boeken aan de orde komen. De boeken zijn gericht op opleidingen in het hoger en wetenschappelijk onderwijs waar de Oracle software-omgeving wordt onderwezen.

Over dit boek
Dit boek vormt een uitgebreide kennismaking met het Oracle RDBMS (Relational Database Management System), versie 10g. Daarmee biedt het een uitstekende basis voor iedere aankomende Oracle-databasebeheerder.

In dit boek worden eerst de werkingsprincipes van het Oracle RDBMS uitgelegd. Vervolgens komt het aanmaken en uitbreiden van een database aan de orde. Daarna gaat dit boek in op essentiële taken van databasebeheerders, zoals het beheer van gebruikers en gebruikersrechten, en het onder controle houden van objecten in de database. Ten slotte behandelt het boek allerlei specifieke
opties van Oracle 10g, zoals Oracle en Gridcomputing, de rol van de Enterprise Manager, Oracle Enterprise Manager Database Control, en performance monitoring, advies en zelfregulering.

Dit boek is in eerste instantie bedoeld voor het onderwijs op hbo- en universitair niveau. Het is echter ook bijzonder geschikt voor gebruik in practicumsituaties en als ondersteuning bij een cursus databasebeheer. Bovendien is het een prima hulp bij zelfstudie en bij de voorbereiding op
het deelexamen 'Oracle 10g: Architecture and Administration' van het certificatietraject Oracle Certified Professional (OCP).

Over de auteurs
Corné van den Beemd is senior DBA consultant en trainer bij Transfer Solutions BV. Na een studie biologie en gezondheidskunde is hij omgeschoold richting informatica. In eerste instantie heeft Corné zich gespecialiseerd in UNIX en NOVELL NetWare. Later is daar Oracle bij gekomen toen hij in dienst trad bij Oracle Nederland als docent.
Eric Valk, tot voor kort werkzaam als senior DBA consultant en trainer bij Transfer Solutions BV, is vanaf januari 2005 werkzaam als zelfstandig ondernemer. Daarvoor is hij eerst afgestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam in de studierichting Informatica. Kort daarna trad hij in dienst bij Oracle Nederland als docent.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
C. van den Beemd, E. Valk
Uitgever
Boom
ISBN
9789039523414
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2005
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
376

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99