Optie B (e-Book)

confronteer tegenslag, bouw veerkracht en vind geluk

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Sheryl Sandberg, Adam Grant

EPUB met digitaal watermerk | Juni 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Van Facebooks COO en een van de tophoogleraren van de universiteit van Pennsylvania, auteurs van respectievelijk Lean In en Originals, beide #1 New York Times-bestsellers: een sterk, inspirerend en praktisch boek over het kweken van veerkracht en doorgaan na de onvermijdelijke tegenslagen in het leven. Sheryl Sandberg was er na de plotselinge dood van haar echtgenoot vast van overtuigd dat echte vreugde voor haar en haar kinderen voortaan verleden tijd zou zijn. ‘Ik bevond me in “de leegte”,’ schrijft ze, ‘een enorme holte die je hart en longen opvult en een rem vormt op je vermogen om te denken of zelfs maar adem te halen.’ Haar vriend Adam Grant, psycholoog aan de Wharton School van de universiteit van Pennsylvania, vertelde haar dat mensen concrete stappen kunnen zetten om zich te herpakken na een schokkende ervaring. We komen niet met een vaste hoeveelheid veerkracht ter wereld. Veerkracht is een spier en ieder mens is in staat deze te trainen. Optie B combineert Sheryls persoonlijke ervaringen met Adams verrassende onderzoek naar overleven in tijden van tegenspoed. Sheryl opent haar hart – en haar dagboek – vanaf het hartverscheurende moment dat zij haar man, Dave Goldberg, in elkaar gezakt in het fitnesscentrum aantreft. Ze beschrijft het acute verdriet en het isolement dat ze na zijn dood ervoer. Optie B gaat echter over meer dan Sheryls verlies: het laat ook zien hoe allerlei verschillende mensen hun persoonlijke leed – zoals ziekte, werkloosheid, aanranding en verkrachting, natuurrampen en oorlogsgeweld – te boven zijn gekomen. Hun verhalen tonen aan dat de menselijke geest het vermogen heeft om door te gaan, en opnieuw vreugde te ontdekken. Veerkracht komt uit ons binnenste, maar we danken die kracht ook aan steun van buitenaf. Wie een diepere zin vindt in zijn bestaan en zich gewaardeerd voelt, is zelfs na de meest verpletterende gebeurtenissen in staat om te groeien. Optie B leert ons hoe we anderen in een crisisperiode kunnen helpen, hoe we mededogen met onszelf kunnen ontwikkelen, hoe we sterke kinderen kunnen opvoeden om een veerkrachtig gezin te vormen, zodat we alles wat er op ons pad komt de baas kunnen. Twee weken na de dood van haar man wilde Sheryl dat haar kind een vader-kindactiviteit zou ondernemen. ‘Ik wil Dave,’ huilde ze. Haar vriend antwoordde: ‘Optie A is niet beschikbaar’, waarop hij haar beloofde te helpen het beste te maken van optie B. Ieder van ons heeft op de een of andere manier wel te maken met een optie B. Dit boek helpt ons er het beste van te maken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sheryl Sandberg, Adam Grant
Uitgever
Lev.
ISBN
9789044976250
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2017
Bestandsgrootte
1382923 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Beschrijving

Van Facebooks COO en een van de tophoogleraren van de universiteit van Pennsylvania, auteurs van respectievelijk Lean In en Originals, beide #1 New York Times-bestsellers: een sterk, inspirerend en praktisch boek over het kweken van veerkracht en doorgaan na de onvermijdelijke tegenslagen in het leven.

Sheryl Sandberg was er na de plotselinge dood van haar echtgenoot vast van overtuigd dat echte vreugde voor haar en haar kinderen voortaan verleden tijd zou zijn. ‘Ik bevond me in “de leegte”,’ schrijft ze, ‘een enorme holte die je hart en longen opvult en een rem vormt op je vermogen om te denken of zelfs maar adem te halen.’ Haar vriend Adam Grant, psycholoog aan de Wharton School van de universiteit van Pennsylvania, vertelde haar dat mensen concrete stappen kunnen zetten om zich te herpakken na een schokkende ervaring. We komen niet met een vaste hoeveelheid veerkracht ter wereld. Veerkracht is een spier en ieder mens is in staat deze te trainen.

Optie B combineert Sheryls persoonlijke ervaringen met Adams verrassende onderzoek naar overleven in tijden van tegenspoed. Sheryl opent haar hart – en haar dagboek – vanaf het hartverscheurende moment dat zij haar man, Dave Goldberg, in elkaar gezakt in het fitnesscentrum aantreft. Ze beschrijft het acute verdriet en het isolement dat ze na zijn dood ervoer. Optie B gaat echter over meer dan Sheryls verlies: het laat ook zien hoe allerlei verschillende mensen hun persoonlijke leed – zoals ziekte, werkloosheid, aanranding en verkrachting, natuurrampen en oorlogsgeweld – te boven zijn gekomen. Hun verhalen tonen aan dat de menselijke geest het vermogen heeft om door te gaan, en opnieuw vreugde te ontdekken.

Veerkracht komt uit ons binnenste, maar we danken die kracht ook aan steun van buitenaf. Wie een diepere zin vindt in zijn bestaan en zich gewaardeerd voelt, is zelfs na de meest verpletterende gebeurtenissen in staat om te groeien. Optie B leert ons hoe we anderen in een crisisperiode kunnen helpen, hoe we mededogen met onszelf kunnen ontwikkelen, hoe we sterke kinderen kunnen opvoeden om een veerkrachtig gezin te vormen, zodat we alles wat er op ons pad komt de baas kunnen. Twee weken na de dood van haar man wilde Sheryl dat haar kind een vader-kindactiviteit zou ondernemen. ‘Ik wil Dave,’ huilde ze. Haar vriend antwoordde: ‘Optie A is niet beschikbaar’, waarop hij haar beloofde te helpen het beste te maken van optie B.

Ieder van ons heeft op de een of andere manier wel te maken met een optie B. Dit boek helpt ons er het beste van te maken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sheryl Sandberg, Adam Grant
Uitgever
Lev.
ISBN
9789044976250
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2017
Bestandsgrootte
1382923 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99