Opstellen materieel strafrecht

Prijs € 59,50

Uitverkocht

E. Gritter

Paperback | November 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het materiële strafrecht heeft een open, dynamisch karakter. Diverse leerstukken maken daardoor continu belangrijke ontwikkelingen door. Bij sommige leerstukken kenmerken deze ontwikkelingen zich door het geleidelijke verschuiven van aansprakelijkheidsgrenzen, terwijl bij andere leerstukken het houvast bij het oplossen van vraagstukken steeds minder wordt door een meer casuïstische aanpak van de problematiek. In bepaalde gevallen cumuleren deze trends: de verlegging van grenzen gaat dan gepaard met een toenemend belang van de specifieke omstandigheden van het geval bij het oplossen van de kwestie. Aldus ontstaat het beeld van een lastig en boeiend vakgebied, dat volle aandacht verdient. Deze bundel omvat een tiental wetenschappelijke beschouwingen over diverse deelonderwerpen van het materiële strafrecht. De thema’s raken zowel centrale leerstukken zoals het functionele daderschap, de strafbare voorbereiding en het medeplegen, als onderwerpen als de straftoemeting en de dubbele strafbaarheid. Enkele artikelen, zoals die over de voorbereiding, de uitlokking en het algemene deel van het Statuut van Rome, hebben een nadrukkelijk internationaal (rechtsvergelijkend) karakter. De afzonderlijke stukken dragen bij aan diverse hedendaagse discussies over de gekozen onderwerpen, zodat ze tevens bruikbaar zijn in de rechtspraktijk en het juridische onderwijs. Alle auteurs zijn (mede) verbonden aan de sectie strafrecht van de Rijksuniversiteit Groningen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
E. Gritter
Uitgever
Ars Aequi Libri POD
ISBN
9789069167329
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
286

Beschrijving

Het materiële strafrecht heeft een open, dynamisch karakter. Diverse leerstukken maken daardoor continu belangrijke ontwikkelingen door. Bij sommige leerstukken kenmerken deze ontwikkelingen zich door het geleidelijke verschuiven van aansprakelijkheidsgrenzen, terwijl bij andere leerstukken het houvast bij het oplossen van vraagstukken steeds minder wordt door een meer casuïstische aanpak van de problematiek. In bepaalde gevallen cumuleren deze trends: de verlegging van grenzen gaat dan gepaard met een toenemend belang van de specifieke omstandigheden van het geval bij het oplossen van de kwestie. Aldus ontstaat het beeld van een lastig en boeiend vakgebied, dat volle aandacht verdient.

Deze bundel omvat een tiental wetenschappelijke beschouwingen over diverse deelonderwerpen van het materiële strafrecht. De thema’s raken zowel centrale leerstukken zoals het functionele daderschap, de strafbare voorbereiding en het medeplegen, als onderwerpen als de straftoemeting en de dubbele strafbaarheid. Enkele artikelen, zoals die over de voorbereiding, de uitlokking en het algemene deel van het Statuut van Rome, hebben een nadrukkelijk internationaal (rechtsvergelijkend) karakter. De afzonderlijke stukken dragen bij aan diverse hedendaagse discussies over de gekozen onderwerpen, zodat ze tevens bruikbaar zijn in de rechtspraktijk en het juridische onderwijs. Alle auteurs zijn (mede) verbonden aan de sectie strafrecht van de Rijksuniversiteit Groningen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
E. Gritter
Uitgever
Ars Aequi Libri POD
ISBN
9789069167329
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
286

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99