Opper-Nubie

van Naga tot Aboe Oda

Prijs € 42,50

Uitverkocht

Huub Pragt, Hans Schoens

Hardback | December 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Rijk der farao's Opper-Nubië, het huidige Soedan, was rijk aan grondstoffen zoals goud, wierook, ivoor en ebbenhout. Daarom werden er al ten tijde van het Oude Rijk handelsexpedities naar dit gebied geleid vanuit Egypte. Door de eeuwen heen veranderde het contact tussen Opper-Nubië en Egypte en daarmee ook de wederzijdse beïnvloeding op de cultuur. De zwarte farao's, die vanaf de 25ste dynastie vanuit Opper-Nubië over Egypte regeerden, lieten zich in de beeldhouwkunst en architectuur inspireren door de beeldhouwwerken de monumenten van Egyptische farao's uit het Nieuwe Rijk. Omstreeks het begin van onze jaartelling wist Opper-Nubië zich aan de invloedsfeer van Egypte te onttrekken en werd een zelfstandige staat. De faraonische cultuur bleef echter gehandhaafd in het gebied en hield zelfs langer stand dan in Egypte zelf.Dankzij een unieke samenwerking tussen fotograaf, vormgever Hans Schoens en egyptoloog Huub Pragt is dit prachtige boek over Opper-Nubië tot stand gekomen.Door middel van prachtige gedetailleerde kleurenfoto's, overzichtskaarten, plattegronden en een uitgebreide Nederlandse uitleg en bijschriften wordt u meegenomen op een fascinerende reis langs de monumenten van dit bijzondere gebied.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Huub Pragt, Hans Schoens
Uitgever
Huub Pragt Egyptoloog
ISBN
9789081047449
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
254

Beschrijving

Rijk der farao's Opper-Nubië, het huidige Soedan, was rijk aan grondstoffen zoals goud, wierook, ivoor en ebbenhout. Daarom werden er al ten tijde van het Oude Rijk handelsexpedities naar dit gebied geleid vanuit Egypte. Door de eeuwen heen veranderde het contact tussen Opper-Nubië en Egypte en daarmee ook de wederzijdse beïnvloeding op de cultuur. De zwarte farao's, die vanaf de 25ste dynastie vanuit Opper-Nubië over Egypte regeerden, lieten zich in de beeldhouwkunst en architectuur inspireren door de beeldhouwwerken de monumenten van Egyptische farao's uit het Nieuwe Rijk. Omstreeks het begin van onze jaartelling wist Opper-Nubië zich aan de invloedsfeer van Egypte te onttrekken en werd een zelfstandige staat. De faraonische cultuur bleef echter gehandhaafd in het gebied en hield zelfs langer stand dan in Egypte zelf.
Dankzij een unieke samenwerking tussen fotograaf, vormgever Hans Schoens en egyptoloog Huub Pragt is dit prachtige boek over Opper-Nubië tot stand gekomen.
Door middel van prachtige gedetailleerde kleurenfoto's, overzichtskaarten, plattegronden en een uitgebreide Nederlandse uitleg en bijschriften wordt u meegenomen op een fascinerende reis langs de monumenten van dit bijzondere gebied.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Huub Pragt, Hans Schoens
Uitgever
Huub Pragt Egyptoloog
ISBN
9789081047449
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
254

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99