Opmerkelijke schepsels

Prijs € 12,50

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Ook beschikbaar als:

Tracy Chevalier

Paperback | Augustus 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wanneer Mary Anning in de rotsen aan de zuidkust van Engeland fossielen vindt van een onbekende dinosaurus, zet ze de wetenschappelijke wereld op zijn kop. De vondst stelt ideeën over de schepping van de aarde aan de kaak en wakkert het debat aan over de oorsprong van de mens. Maar in de academische wereld van de vroeg negentiende-eeuw waar mannen de dienst uitmaken, krijgt Mary al snel een dienstbare rol opgedrongen en wordt ze geconfronteerd met vooroordelen, roddels, en een gebroken hart.Gelukkig vindt Mary een onverwachte medestandster in de intelligente Elizabeth Philpot, een vrijgezelle dame uit de middenklasse die ook in de ban is van fossielen. In hun relatie weten ze een broos evenwicht te vinden tussen heftige loyaliteit en nauwelijks onderdrukte afgunst. Ondanks de verschillen in leeftijd en achtergrond komen Mary en Elizabeth tot de ontdekking dat vriendschap hun sterkste wapen is in de strijd om erkenning.Opmerkelijke schepsels is de schitterende nieuwe roman van Tracy Chevalier over een vrouw die met haar talent klasse en gender weet te overstijgen en uiteindelijk een paar van de belangrijkste ontdekkingen doet uit de negentiende eeuw. Bovenal is het een onthullend portret over de complexiteit en veerkracht van een vriendschap tussen vrouwen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Tracy Chevalier
Uitgever
Orlando
ISBN
9789492086501
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
352

Beschrijving

Wanneer Mary Anning in de rotsen aan de zuidkust van Engeland fossielen vindt van een onbekende dinosaurus, zet ze de wetenschappelijke wereld op zijn kop. De vondst stelt ideeën over de schepping van de aarde aan de kaak en wakkert het debat aan over de oorsprong van de mens. Maar in de academische wereld van de vroeg negentiende-eeuw waar mannen de dienst uitmaken, krijgt Mary al snel een dienstbare rol opgedrongen en wordt ze geconfronteerd met vooroordelen, roddels, en een gebroken hart.

Gelukkig vindt Mary een onverwachte medestandster in de intelligente Elizabeth Philpot, een vrijgezelle dame uit de middenklasse die ook in de ban is van fossielen. In hun relatie weten ze een broos evenwicht te vinden tussen heftige loyaliteit en nauwelijks onderdrukte afgunst. Ondanks de verschillen in leeftijd en achtergrond komen Mary en Elizabeth tot de ontdekking dat vriendschap hun sterkste wapen is in de strijd om erkenning.

Opmerkelijke schepsels is de schitterende nieuwe roman van Tracy Chevalier over een vrouw die met haar talent klasse en gender weet te overstijgen en uiteindelijk een paar van de belangrijkste ontdekkingen doet uit de negentiende eeuw. Bovenal is het een onthullend portret over de complexiteit en veerkracht van een vriendschap tussen vrouwen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Tracy Chevalier
Uitgever
Orlando
ISBN
9789492086501
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
352

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99