Oplossingsgerichte leerlingbesprekingen

Prijs € 24,95

Niet beschikbaar

Wim Meijer

Paperback | Augustus 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Stoom afblazen, informatie uitwisselen, vorderingen registreren en interventies bedenken. Dat gebeurt allemaal tijdens gesprekken over leerlingen. IB'ers vervullen vaak een spilfunctie als leerlingen extra aandacht nodig hebben. Bij incidenten, in contacten met ouders en tijdens groepsbesprekingen. Wat leveren al die leerlingbesprekingen eigenlijk op voor de leerkracht? Dit boek daagt IB'ers uit om leerlingbesprekingen zo te voeren dat leerkrachten zich gesteund weten bij het creëren van een veilige, humane omgeving waarin de leerlingen onderwijsdoelen bereiken op een manier die bij hun kwaliteiten past. We kijken daarbij kritisch naar de gegroeide praktijk waarin IB'ers de contacten met de buitenwereld verzorgen, leiding geven aan het afnemen van toetsen en het opstellen van groeps- en handelingsplannen.In 'Voer een opbrengstgerichte leerlingbespreking' beschrijft Wim Meijer wat IB'ers kunnen doen om te zorgen dat het initiatief en de verantwoordelijkheid voor leerlingen bij leerkrachten blijft liggen. En om stapsgewijs de kwaliteit van al die besprekingen te verbeteren. Zoals gebruikelijk bij TIB met allerlei praktische tips, veel voorbeelden, checklists en handige samenvattingen. En speciaal: 3 aanraders voor leerkrachten!

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Wim Meijer
Uitgever
Instondo
ISBN
9789079564972
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Beschrijving

Stoom afblazen, informatie uitwisselen, vorderingen registreren en interventies bedenken. Dat gebeurt allemaal tijdens gesprekken over leerlingen. IB'ers vervullen vaak een spilfunctie als leerlingen extra aandacht nodig hebben. Bij incidenten, in contacten met ouders en tijdens groepsbesprekingen. Wat leveren al die leerlingbesprekingen eigenlijk op voor de leerkracht? Dit boek daagt IB'ers uit om leerlingbesprekingen zo te voeren dat leerkrachten zich gesteund weten bij het creëren van een veilige, humane omgeving waarin de leerlingen onderwijsdoelen bereiken op een manier die bij hun kwaliteiten past. We kijken daarbij kritisch naar de gegroeide praktijk waarin IB'ers de contacten met de buitenwereld verzorgen, leiding geven aan het afnemen van toetsen en het opstellen van groeps- en handelingsplannen.

In 'Voer een opbrengstgerichte leerlingbespreking' beschrijft Wim Meijer wat IB'ers kunnen doen om te zorgen dat het initiatief en de verantwoordelijkheid voor leerlingen bij leerkrachten blijft liggen. En om stapsgewijs de kwaliteit van al die besprekingen te verbeteren. Zoals gebruikelijk bij TIB met allerlei praktische tips, veel voorbeelden, checklists en handige samenvattingen. En speciaal: 3 aanraders voor leerkrachten!

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Wim Meijer
Uitgever
Instondo
ISBN
9789079564972
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99