Oplossingsgerichte intervisie

Prijs € 26,50

Uitverkocht

Levie van Dam

Paperback | December 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Traditionele intervisiemodellen richten hun focus op het probleem. Oplossingsgerichte intervisie is een verandering ten aanzien van de wijze waarop de vraag of de problematiek benaderd wordt. De aandacht is hierbij gericht op het realiseren van het gewenste toekomstbeeld.Oplossingsgerichte intervisie laat aan de hand van een casus en praktijk­ voorbeelden zien hoe het stappenplan van het reflecting team­intervisiemodel er in de praktijk uitziet. De oefeningen dagen de lezer uit om zijn vraag of problematiek op oplossingsgerichte wijze te benaderen.Reflecting team­intervisie is een model dat het accent legt op effectiviteit van intervisie, door aandacht te besteden aan de concreet meetbare oplossingen. Het reflecting team analyseert daartoe het intervisieproces en geeft feedback aan de intervisiedeelnemers. Op deze wijze kunnen organisaties en opleidingen het model inzetten om resultaatgericht te werken.Het boek is bedoeld voor intervisiebegeleiders, teamcoaches en managers die intervisie in hun organisatie of opleiding willen toepassen. Levi van Dam is gedragswetenschapper en werkzaam als behandelcoördinator bij Zandbergen Jeugd en Opvoedhulp. Daarnaast is hij freelance docent en ondermeer werkzaam voor Pro Education. In samenwerking met de Universiteit Utrecht verricht hij onderzoek naar reflecting team-intervisie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Levie van Dam
Uitgever
Boom
ISBN
9789024418572
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
135

Beschrijving

Traditionele intervisiemodellen richten hun focus op het probleem. Oplossingsgerichte intervisie is een verandering ten aanzien van de wijze waarop de vraag of de problematiek benaderd wordt. De aandacht is hierbij gericht op het realiseren van het gewenste toekomstbeeld.

Oplossingsgerichte intervisie laat aan de hand van een casus en praktijk­ voorbeelden zien hoe het stappenplan van het reflecting team­intervisiemodel er in de praktijk uitziet. De oefeningen dagen de lezer uit om zijn vraag of problematiek op oplossingsgerichte wijze te benaderen.

Reflecting team­intervisie is een model dat het accent legt op effectiviteit van intervisie, door aandacht te besteden aan de concreet meetbare oplossingen. Het reflecting team analyseert daartoe het intervisieproces en geeft feedback aan de intervisiedeelnemers. Op deze wijze kunnen organisaties en opleidingen het model inzetten om resultaatgericht te werken.

Het boek is bedoeld voor intervisiebegeleiders, teamcoaches en managers die intervisie in hun organisatie of opleiding willen toepassen.

Levi van Dam is gedragswetenschapper en werkzaam als behandelcoördinator bij Zandbergen Jeugd en Opvoedhulp. Daarnaast is hij freelance docent en ondermeer werkzaam voor Pro Education. In samenwerking met de Universiteit Utrecht verricht hij onderzoek naar reflecting team-intervisie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Levie van Dam
Uitgever
Boom
ISBN
9789024418572
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
135

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99