Opkomst en val van het Romeinse rijk

Prijs € 5,00

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Ook beschikbaar als:

Fik Meijer

Luisterboek | Maart 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

OPKOMST EN VAL VAN HET ROMEINSE RIJK door Fik MeijerEen klein stadje aan de Tiber gaf zijn naam aan een van de grootste wereldrijken uit de geschiedenis: het Imperium Romanum. De opkomst van dit wereldrijk is een boeiend verhaal, waarin een verlangen naar de wereldheerschappij en defensieve overwegingen elkaar afwisselden. In de eerste eeuw van onze jaartelling was het rijk min of meer voltooid en brak er een bloeiperiode aan. In de derde eeuw traden de zwakheden van Rome aan het licht. Het rijk was te complex geworden en dreigde onder zijn eigen gewicht te bezwijken.Historicus Fik Meijer bespreekt op zijn kenmerkende meeslepende wijze het verloop van deze geschiedenis. Hij legt uit hoe de rommelige Romeinse economie was 'georganiseerd', hoe het politieke systeem in elkaar zat en waarom de republiek moest wijken voor het principaat. Ten slotte staat hij uitgebreid stil bij de invloed van de Grieken op de Romeinen.Prof.dr. F.J.A.M. (Fik) Meijer (1942) is emeritushoogleraar oude geschiedenis aan de Universiteitvan Amsterdam. Hij is de auteur van talloze artikelen en boeken over de Oudheid, waaronder Keizerssterven niet in bed, Macht zonder grenzen en De Middellandse Zee. In 2005 ontving hij de Oikospublieksprijs, de onderscheiding voor een classicus die op voortreffelijke wijze de Oudheid onder de aandacht van een groot publiek heeft gebracht. Eerder dit jaar kwam zijn succesvolle cd-box: Athene en Sparta: een permanente rivaliteit uit.Voor iedereen met interesse in geschiedenis, filosofie, én politiek Een fantastisch, meeslepend verhaal over de opkomst en val van een wereldrijk dat nog steeds relevant is

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Fik Meijer
Uitgever
LuisterWijs
ISBN
9789491224157
Bindwijze
Luisterboek
Publicatiedatum
Maart 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

OPKOMST EN VAL VAN HET ROMEINSE RIJK door Fik Meijer

Een klein stadje aan de Tiber gaf zijn naam aan een van de grootste wereldrijken uit de geschiedenis: het Imperium Romanum. De opkomst van dit wereldrijk is een boeiend verhaal, waarin een verlangen naar de wereldheerschappij en defensieve overwegingen elkaar afwisselden. In de eerste eeuw van onze jaartelling was het rijk min of meer voltooid en brak er een bloeiperiode aan. In de derde eeuw traden de zwakheden van Rome aan het licht. Het rijk was te complex geworden en dreigde onder zijn eigen gewicht te bezwijken.
Historicus Fik Meijer bespreekt op zijn kenmerkende meeslepende wijze het verloop van deze geschiedenis. Hij legt uit hoe de rommelige Romeinse economie was 'georganiseerd', hoe het politieke systeem in elkaar zat en waarom de republiek moest wijken voor het principaat. Ten slotte staat hij uitgebreid stil bij de invloed van de Grieken op de Romeinen.

Prof.dr. F.J.A.M. (Fik) Meijer (1942) is emeritushoogleraar oude geschiedenis aan de Universiteit
van Amsterdam. Hij is de auteur van talloze artikelen en boeken over de Oudheid, waaronder Keizers
sterven niet in bed, Macht zonder grenzen en De Middellandse Zee. In 2005 ontving hij de Oikospublieksprijs, de onderscheiding voor een classicus die op voortreffelijke wijze de Oudheid onder de aandacht van een groot publiek heeft gebracht. Eerder dit jaar kwam zijn succesvolle cd-box: Athene en Sparta: een permanente rivaliteit uit.

Voor iedereen met interesse in geschiedenis, filosofie, én politiek
Een fantastisch, meeslepend verhaal over de opkomst en val van een wereldrijk dat nog steeds relevant is

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Fik Meijer
Uitgever
LuisterWijs
ISBN
9789491224157
Bindwijze
Luisterboek
Publicatiedatum
Maart 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99