Op eigen kracht

arbeidsrelaties na de verzorgingsstaat

Prijs € 60,95

Niet beschikbaar

Kees Korevaar

Paperback | Februari 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Op eigen krachtKees KorevaarOnafhankelijke werknemers zijn werknemers die aan de eisen van deze tijd voldoen. Zij zijn onafhankelijk ten opzicht van de werkgever, de arbeidsmarkt en de verzorgingsstaat.In Op eigen kracht beschrijft de auteur vier aspecten die de onafhankelijke werknemer typeren:werken aan het eigen vakmanschap of professionaliteit;juist gebruik van collectieve voorzieningen zoals scholing, revalidatie;het benutten van kansen op de arbeidsmarkt (externe mobiliteit);het zelf creëren van een financiële reserve.Deze aspecten worden in het boek verder uitgewerkt, zowel vanuit de optiek van organisatie-verandering en Human Resource Management als vanuit de optiek van het arbeidsvoorwaardenbeleid.Uitgangspunt is ‘het nieuwe werken’, waarbij zowel de arbeidsorganisatie (vraagkant) als de arbeidsmarkt (aanbodkant) wordt belicht. Met behulp van analysemateriaal en voorbeelden uit uiteenlopende sectoren wordt beschreven wat de belangrijkste veranderingen zijn op het werk, welke eisen dit stelt aan werknemers en welke nieuwe eigenschappen worden gevraagd.Het boek is geschreven voor HR-managers, CAO-onderhandelaars en beleidsadviseurs. Door de toegankelijke stijl is het ook geschikt voor leidinggevenden en OR-leden.Kees Korevaar is gespecialiseerd in arbeidsvraagstukken. Hij houdt zich bezig met CAO-beleid en organisatievernieuwing. Hij is gefascineerd door organisaties waarin werknemers zich kunnen ontwikkelen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Kees Korevaar
Uitgever
Uitgeverij Boom/Nelissen
ISBN
9789024400775
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
230

Beschrijving

Op eigen kracht
Kees Korevaar

Onafhankelijke werknemers zijn werknemers die aan de eisen van deze tijd voldoen. Zij zijn onafhankelijk ten opzicht van de werkgever, de arbeidsmarkt en de verzorgingsstaat.

In Op eigen kracht beschrijft de auteur vier aspecten die de onafhankelijke werknemer typeren:

werken aan het eigen vakmanschap of professionaliteit;
juist gebruik van collectieve voorzieningen zoals scholing, revalidatie;
het benutten van kansen op de arbeidsmarkt (externe mobiliteit);
het zelf creëren van een financiële reserve.
Deze aspecten worden in het boek verder uitgewerkt, zowel vanuit de optiek van organisatie-verandering en Human Resource Management als vanuit de optiek van het arbeidsvoorwaardenbeleid.

Uitgangspunt is ‘het nieuwe werken’, waarbij zowel de arbeidsorganisatie (vraagkant) als de arbeidsmarkt (aanbodkant) wordt belicht. Met behulp van analysemateriaal en voorbeelden uit uiteenlopende sectoren wordt beschreven wat de belangrijkste veranderingen zijn op het werk, welke eisen dit stelt aan werknemers en welke nieuwe eigenschappen worden gevraagd.

Het boek is geschreven voor HR-managers, CAO-onderhandelaars en beleidsadviseurs. Door de toegankelijke stijl is het ook geschikt voor leidinggevenden en OR-leden.

Kees Korevaar is gespecialiseerd in arbeidsvraagstukken. Hij houdt zich bezig met CAO-beleid en organisatievernieuwing. Hij is gefascineerd door organisaties waarin werknemers zich kunnen ontwikkelen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Kees Korevaar
Uitgever
Uitgeverij Boom/Nelissen
ISBN
9789024400775
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
230

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99