Op bezoek bij een dierbare met dementie

Met ruim 60 ideeen om samen te genieten

Prijs € 17,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Anniek Kramer, Marcelle Mulder

Paperback | Februari 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Positieve en praktische gids  Op bezoek bij een dierbare met dementie geeft een korte en heldere uitleg over wat dementie met iemand doet. Vervolgens biedt het ruim 60 concrete ideeën om van bezoek aan een naaste met dementie ook een goede tijd te maken. Op bezoek gaan bij een familielid of vriend die lijdt aan dementie vinden veel mensen een moeilijke opgave. Met mensen met dementie is het immers lastig om een gesprek te voeren: ze weten weinig tot niets meer, ze herkennen je wellicht niet meer en bovendien: ze zijn zo weer vergeten dat je bent geweest. Wat heeft het voor zin om te gaan? Dit boek helpt mensen letterlijk over de drempel. De auteurs, Anniek Kramer en Marcelle Mulder, zijn werkzaam in de zorg én ervaringsdeskundigen. Ze (her)kennen de ongemakkelijkheid die er kan bestaan in de omgang met mensen met dementie. Een zeer heldere uitleg over wat dementie is en hoe het je relatie met dierbaren beïnvloedt. Met talrijke voorbeelden en praktische toelichting over het maken van echt contact. Een praktisch boek vol met ideeën om een bezoek leuker en waardevoller te maken. Marcelle Mulder werkt als humanistisch raadsvrouw voor ouderen met dementie en hun familie en met verzorgenden. Haar vader kreeg na een hersenbloeding ernstig hersenletsel en woonde de laatste jaren van zijn leven in een verpleeghuis.   Anniek Kramer coacht en geeft beleidsadvies op het gebied van HR. Via vrijwilligerswerk kwam zij in aanraking met dementie. Haar beide - inmiddels overleden - ouders werden er door getroffen. Nu blogt zij over dementie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Anniek Kramer, Marcelle Mulder
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000349456
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Beschrijving

Positieve en praktische gids 

Op bezoek bij een dierbare met dementie geeft een korte en heldere uitleg over wat dementie met iemand doet. Vervolgens biedt het ruim 60 concrete ideeën om van bezoek aan een naaste met dementie ook een goede tijd te maken. Op bezoek gaan bij een familielid of vriend die lijdt aan dementie vinden veel mensen een moeilijke opgave. Met mensen met dementie is het immers lastig om een gesprek te voeren: ze weten weinig tot niets meer, ze herkennen je wellicht niet meer en bovendien: ze zijn zo weer vergeten dat je bent geweest. Wat heeft het voor zin om te gaan? Dit boek helpt mensen letterlijk over de drempel. De auteurs, Anniek Kramer en Marcelle Mulder, zijn werkzaam in de zorg én ervaringsdeskundigen. Ze (her)kennen de ongemakkelijkheid die er kan bestaan in de omgang met mensen met dementie.

Een zeer heldere uitleg over wat dementie is en hoe het je relatie met dierbaren beïnvloedt.

Met talrijke voorbeelden en praktische toelichting over het maken van echt contact.

Een praktisch boek vol met ideeën om een bezoek leuker en waardevoller te maken.

Marcelle Mulder werkt als humanistisch raadsvrouw voor ouderen met dementie en hun familie en met verzorgenden. Haar vader kreeg na een hersenbloeding ernstig hersenletsel en woonde de laatste jaren van zijn leven in een verpleeghuis.  

Anniek Kramer coacht en geeft beleidsadvies op het gebied van HR. Via vrijwilligerswerk kwam zij in aanraking met dementie. Haar beide - inmiddels overleden - ouders werden er door getroffen. Nu blogt zij over dementie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Anniek Kramer, Marcelle Mulder
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000349456
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99