Oogheelkunde

Prijs € 60,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Y.D. van Leeuwen, M.C.A.J. van den Maegdenbergh

Paperback | Augustus 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Deze uitgave van het boek Oogheelkunde bevat het 'oogheelkundig verhaal' van klacht naar diagnose en therapie. Aan de hand van casuïstiek wordt vooral het redeneren in beeld gebracht. Hoewel oogheelkunde zeker ook een kijkvak is, is het de logica binnen dit domein die in de medische opleiding te weinig is aangereikt, waardoor voor velen de samenhang tussen klachten, onderzoeksbevindingen en aandoeningen onvoldoende zichtbaar (!) is gebleven.Behalve dat de tekst is aangepast aan de huidige inzichten is een aantal hoofdstukken toegevoegd, onder andere over diabetes en vaatafwijkingen in de retina, waarvan het belang groot is in relatie tot het cardiovasculaire risico. Verder is er aandacht voor refractiechirurgie en contactlenzen, en is 'Oogheelkunde op de huisartsenpost' als hoofdstuk toegevoegd (hoofdstuk 12) om de oogheelkundige spoedzorg te bedienen. Tot slot zijn de literatuur en de websites die de auteurs aanbevelen bij dit boek achterin opgenomen, en niet langer bij de hoofdstukken.Het boek Oogheelkunde is bedoeld om huisartsen (in opleiding) te stimuleren zich verder in dit domein te verdiepen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Y.D. van Leeuwen, M.C.A.J. van den Maegdenbergh
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036815086
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
80

Beschrijving

Deze uitgave van het boek Oogheelkunde bevat het 'oogheelkundig verhaal' van klacht naar diagnose en therapie. Aan de hand van casuïstiek wordt vooral het redeneren in beeld gebracht. Hoewel oogheelkunde zeker ook een kijkvak is, is het de logica binnen dit domein die in de medische opleiding te weinig is aangereikt, waardoor voor velen de samenhang tussen klachten, onderzoeksbevindingen en aandoeningen onvoldoende zichtbaar (!) is gebleven.

Behalve dat de tekst is aangepast aan de huidige inzichten is een aantal hoofdstukken toegevoegd, onder andere over diabetes en vaatafwijkingen in de retina, waarvan het belang groot is in relatie tot het cardiovasculaire risico. Verder is er aandacht voor refractiechirurgie en contactlenzen, en is 'Oogheelkunde op de huisartsenpost' als hoofdstuk toegevoegd (hoofdstuk 12) om de oogheelkundige spoedzorg te bedienen. Tot slot zijn de literatuur en de websites die de auteurs aanbevelen bij dit boek achterin opgenomen, en niet langer bij de hoofdstukken.

Het boek Oogheelkunde is bedoeld om huisartsen (in opleiding) te stimuleren zich verder in dit domein te verdiepen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Y.D. van Leeuwen, M.C.A.J. van den Maegdenbergh
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036815086
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
80

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99